З Івано-Франківська відправили на лікування до Італії ще одну важкохвору дитину

З Івано-Франківська відправили на лікування до Італії ще одну важкохвору дитину

У четвер, 16 квітня, на лікування в Італію відправили пацієнтку Обласної дитячої клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради — 17-річну дівчинку. Допомога важкохворим дітям можлива у рамках партнерства Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з Івано-Франківським Центром журналістської солідарності, які в співпраці з волонтерами асоціації «Anteas Alessandria», лікарями Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні та громадою УГКЦ міста Турин (Італія) організовують абсолютно безоплатне лікування.

Юна пацієнтка, яка вже понад пів року бореться з недугою, проходитиме лікування в онкологічному відділенні педіатричної клініки міста Турин.

Завідувачка відділення онкогематології та інтенсивної хіміотерапії Івано-Франківської ОДКЛ п. Алла Іваненко зазначає, що ввесь колектив медичного закладу «вболіває» за дівчинку:

«Ми всім колективом молимося за те, щоб ця прекрасна дитина одужала. Дуже сподіваємося на італійських колег і впевнені, що вони зроблять все можливе для того, щоб її вилікувати».

Як ми вже писали, торік із Прикарпаття у педіатричну лікарню м. Турин була направлена онкохвора 14-річна дівчинка. Окрім того, минулого місяця ще одна дівчинка відправилася до м. Анкони (Італія), згодом 12-річна Вінничанка поїхала до Турину.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ  — Допомога в лікуванні важкохворим дітям з України 

Пані Уляна Сташко, членкиня опікунської ради Івано-Франківської дитячої лікарні, співзасновниця БФ «Фундація доброчинців», постійно підтримує зв’язок з рідними дітей та дізнається про етапи їхнього лікування.

«Основною умовою цієї програми є те, що всі дітки, які отримали лікування, мають вийти у стадію стійкої ремісії захворювання, бути клінічно стабільними й тоді, повертаючись в Україну, залишатися на спостереженні італійських лікарів», — розповідає пані Уляна.

Івано-Франківський Центр журналістської солідарності у співпраці з Департаментом інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ й надалі надаватиме підтримку людям у потребі, зокрема важкохворим діткам.

З Івано-Франківська відправили на лікування до Італії ще одну важкохвору дитинуЗ Івано-Франківська відправили на лікування до Італії ще одну важкохвору дитинуЗ Івано-Франківська відправили на лікування до Італії ще одну важкохвору дитинуЗ Івано-Франківська відправили на лікування до Італії ще одну важкохвору дитину

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело