У Києві провели штаб з питань підготовки до опалювального сезону з усіма залученими службами та підприємствами

Київ готується до непростого опалювального сезону, враховуючи масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури. Стан виконання завдань і нинішню проблематику сьогодні, 23 травня, опрацювали на загальноміському штабі. Під час нього звітували про перевірку на міцність теплових мереж, обстеження та ремонт електрообладнання в житлових будинках, а також відновлення пошкоджених об’єктів. Про це за результатами штабу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що наразі найбільш динамічна фаза підготовки столиці до наступного опалювального сезону.

«Ми зобов’язані не лише виконати звичні планові роботи, а й підготуватись до можливих викликів воєнного часу, враховуючи вже отриманий досвід. ⁠Тривають гідравлічні випробування теплових мереж, що були розпочаті 16 травня. Вони є необхідною частиною підготовки і на практиці виправдали себе минулої зими. Рівень аварійності в опалювальному періоді зменшився на 15 % саме завдяки належній підготовці влітку. Однак тестування на міцність мереж потребує тимчасового відключення гарячої води у споживачів. У цьому аспекті важлива якісна й повноцінна комунікація з мешканцями: наявність оголошень на будинках, актуальна інформація у диспетчерських служб тощо. Через воєнну агресію з боку росії енергосистема України зазнала значних руйнувань. Ми працюємо в умовах дефіциту електроенергії. Тож маємо вжити всіх необхідних заходів, щоб мінімізувати ризики аварійності під час відключень чи перепадів напруги. Усі електрощитові та будинкові електромережі треба перевірити, замінити комплектовання, де це потрібно, відремонтувати, організувати обмежений доступ. Будинки будемо інспектувати й перевіряти – ставимось до цього з максимальною відповідальністю та віддачею. Йдеться про загальну безпеку», – зазначив Петро Пантелеєв.

Посадовець повідомив, що до роботи взимку готуються і заклади соціальної сфери: лікарні, школи, дитячі садки тощо. Їхнім керівникам надані відповідні завдання. Також зараз активізовані роботи з відновлення благоустрою після ліквідації пошкоджень комунікацій. Обсяги та якість виконання робіт контролює Департамент територіального контролю міста Києва.

Джерело