Окупанти запускають маркетплейс у Херсонській області: перші кроки та плани

  • Автор допису:

Найближчого часу російські окупанти на загарбаній частині Херсонської області планують запустити перший російський маркетплейс. 

Про це повідомив так званий «голова уряду Херсонської області», росіянин Андрєй Алєксєєнко. За його словами, жителі окупованої Херсонщини гостро потребують пунктів видачі замовлень інтернет-магазинів. За їх появу в телеграм-каналі окупанта з п’яти тисяч проголосувало начебто 58% людей. 

На першому етапі окупанти планують відкрити маркетплейси у відділеннях фейкової «Пошти Херсона». Це будуть 20 відділень у великих населених пунктах окупованої Херсонщини. Надалі вони планують розширити цю послугу на всі 140 відділень незаконної пошти. 

За думкою «голови» окупаційного уряду, доступ місцевих жителів до російських торгових сервісів стане не лише зручним, а й сприятиме зростанню конкуренції у торгівлі, що начебто призведе до зниження цін. Також, місцеві колаборанти зацікавлені у співпраці з різними російськими маркетплейсами для виходу їх на ринок окупованої Херсонщини.   

Ця ініціатива є черговою спробою інтеграції окупованих територій у російську економічну систему та посилення контролю над ними.

Читайте також: Російські банки та торгові мережі на Херсонщині: плани окупантів.