В єдності з Богом та собою ми збережемо країну, – отець Олександр Халаїм

Соціальна справедливість та соціальна любов розповідає військовий капелан, духівник Семінарії Святого Духа, що у Городку Подільському, отець Олександр Халаїм.

В єдності з Богом та собою ми збережемо країну, - отець Олександр Халаїм

Сьогодні, багато чуємо про несправедливість і часто, це поняття ми асоціюємо з Богом.

Справедливість – це насамперед, віддати кожному належне. Коли читаємо книгу Амоса то бачимо, що справедливість набуває важливого сенсу. Біблія навчає нас триматися правди та практикувати добрі вчинки. Ісус розкриває цю тему в Блаженствах. Матвія 5:3-11

“Блаженні бідні духом, бо їхнім є Царство Небесне. Блаженні ті, що плачуть, бо вони будуть утішені. Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю. Блаженні голодні й спраглі праведності, бо вони будуть насичені. Блаженні милостиві, бо вони будуть помилувані. Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога. Блаженні миротворці, бо вони будуть названі синами Божими. Блаженні гнані за праведність, бо їхнім є Царство Небесне. Блаженні ви, коли будуть ганьбити вас, і гнати, і неправдиво говорити на вас усякі лихі слова за Мене”.

Також Ісус закликає: “Тому все, що тільки хочете, щоб робили вам люди, так і ви їм робіть, бо в цьому Закон і Пророки”. Матвія 7:12

Бог обдаровує кожного з нас тим, що нам потрібно, адже Він є подателем та Автором життя. Ми зможемо жити в Його правді, коли будемо дотримуватися заповідей. Інколи, ми порівнюємо справедливість із рівністю, що є відлунням комунізму. 90% кривд у світі відбуваються через наш вибір тих чи інших дій.
Я вірю, що війну ми переживемо в соціальній любові та будемо творити правдивий лад у державі. Довгий час ми були відділені від Християнства. 75 років комуністичної системи відділяли нас від істини. Саме тому, сьогодні, маємо дати місце історії Ісуса Христа, щоб будувати суспільство на справедливій любові один між одним. 

Духівник Семінарії Святого Духа, що у Городку Подільському, отець Олександр Халаїм.

Слухати інші програми

  • Віра – це не емоції
  • Чи виконуємо ми волю Божу
  • Чи робимо, як молимося?
  • Марія навчає нас живої віри
  • Апостольський символ віри допомагає
  • Прощення можливе коли пробачили себе
  • Про поганих людей розповідайте Господу
  • Благоговіння – це доступ Бога до мого серця

Джерело