«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки

«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки

У Неділю Самарянки, 2 червня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив архіпастирський візит на парафію святого Івана Хрестителя, Східного протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, де знаходиться ікона Матері Божої Ласкавої Станіславської. 

Урочистій Архієрейській Божественній Літургії передувала низка молінь, які проходили при парафії 1-2 червня, серед них вервиця, молебень до Богородиці, а також акафіст. Окрім того, всі вірні мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді.

У часі Літургії Митрополиту Володимиру співслужили о. Михайло Сушко, протопресвітер Східний, о. Володимир Вінтонів, адміністратор парафії, о. Іван Війтишин, сотрудник, а також о. Ігор Гарасимів.

Звертаючись до вірних після прочитання Євангелії, Владика Володимир зазначив, що у сьогоднішньому уривку розповідається про розмову Ісуса Христа з Самарянкою: 

«Згадувана жінка-самарянка дуже здивувалась, коли Ісус Христос попросив її, щоб вона дала Йому води напитись, бо вони одні з одними не спілкувалися. І сказав їй Ісус у відповідь: “Якби ти знала дар Божий і Хто говорить тобі: дай Мені напитися, то ти попросила б у Нього, і Він дав би тобі води живої… Всякий, хто п’є цю воду, знову буде спраглим. А хто питиме воду, яку дам Я йому, той не буде спраглим повік, але вода, яку дам йому Я, стане в ньому джерелом води, що тече в життя вічне” (Ів. 4:10-14)»

Владика Володимир розповів, що ця жива вода — це благодать Божа, це спасаюча сила Божа, яка діє в людині для спасіння через віру в Бога і молитву, сила яка протидіє гріху і перемагає його, сила яка милує і лікує, очищає й освячує, примирює і єднає людину з Богом. Це сила, яка збуджує і ще більшою силою запалює серце людини любов’ю до Бога і ближнього. Сила, яка просвічує, втішає і духовно наповнює, годує і напоює, обновляє і вдосконалює кожну людину.

«Тільки щира молитва, поєднана із гарячою вірою і любов’ю наповнює нашу душу живою водою. Ісус Христос проповідує релігію любові. Новий Завіт — це завіт любові і свободи Божих дітей. Християнин не є невільником, а сином чи дочкою, тому керується у щоденному житті не страхом, а любов’ю», — додав проповідник.

Після спільної Божественної Літургії Архієрей уділив повний відпуст усім, хто виконав необхідні для цього умови.

Відтак Митрополит Володимир подякував за запрошення відвідати парафію та за спільну молитву: «Нехай Всемилостивий Господь благословляє ваші родини, даруючи довгоочікуваний мир для нашої Батьківщини — України. Живімо в мирі, поважаймо один одного, просімо у Господа благословення для нашої молоді, для того, щоб вони могли жити у вільній, демократичній та незалежній державі, і основне — молімося за наших хоробрих Захисників, які ціною власного життя, боронять Україну».

Опісля цього Владика уділив всім присутнім своє архієрейське благословення.

Насамкінець о. Володимир Вінтонів подякував Митрополиту Володимиру за візит до храму, а також за всі старання, які Архієрей заносить до Апостольської Столиці з проханням про відновлення повноцінного відпустового місця при парафії, яке було засноване у далекому 1777 році.

Священнослужитель зазначив, що кожного року у першу неділю червня відбуватиметься архієпаріхальне паломництво до ікони Матері Божої Ласкавої Станіславівської. Окрім того, із 21 на 22 число кожного місяця при даному храмі проходитимуть нічні чування.

Завершилися урочистості спільною молитвою за Україну.

«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки«Ісус Христос проповідує релігію любові», — Митрополит Володимир у Неділю Самарянки

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело