Марина Хонда: Майже 2000 користувачів зареєструвались на «Порталі Захисників та Захисниць» за два тижні, з них понад 200 оформили послуги онлайн

За два тижні роботи сервісу в бета-версії майже 2000 користувачів зареєструвалися на «Порталі Захисників та Захисниць», з них понад 200 оформили послуги онлайн. Про це на засіданні Київської міської координаційної ради з питань реінтеграції та підтримки киян-Захисників і киянок-Захисниць України та членів їхніх сімей повідомила заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда.

«Захисники та Захисниці, а також їхні сімʼї, не повинні бути обтяжені бюрократичними вимогами. І цей електронний ресурс, що працює за принципом «єдиного вікна», Київ запустив першим в Україні за дорученням мера столиці Віталія Кличка. Сервіс «Портал Захисників та Захисниць» спростив процес отримання соціальних послуг та інформації про них. Вже забезпечено безбар’єрний онлайн-доступ до 10 міських послуг, додано інформаційну картку на 45 послуг та сервісів, загалом вже оцифровують понад 160 послуг. І це не кінцева цифра», – зазначила Марина Хонда.

За інформацією Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА та Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, найбільшим попитом серед онлайн-послуг користуються виплата матеріальної допомоги та оздоровлення дітей у супроводі дорослого.

«Головне призначення сервісу – дати змогу Захисникам отримувати належні їм послуги та допомогу від міста в електронному вигляді та в мінімально короткі проміжки часу», – наголосив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

Під час засідання члени Координаційної ради Захисників та Захисниць, запрошені керівники структурних підрозділів КМДА, депутати Київської міської ради, представник Міністерства у справах ветеранів, а також запрошені ветерани/ветеранки та військовослужбовці/військовослужбовиці провели робочу дискусію.

За результатом роботи визначено наступні першочергові завдання:

  • зміна кількох нормативно-правових актів на рівні міста;
  • розширення функціоналу «Порталу Захисників та Захисниць»;
  • інтеграція з усіма надавачами послуг на державному, місцевому та приватному рівнях;
  • визначення чіткого алгоритму перевірки якості послуг.

Щоб отримати консультацію або допомогу щодо користування порталом, звертайтесь до «Київ Мілітарі Хаб» за телефоном 0-800-300-633.

Відгуки щодо роботи «Порталу Захисників та Захисниць» можна надсилати на електронну пошту: [email protected]

Джерело