Анонс! У Старуні відбудеться проща вірних Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Анонс! У Старуні відбудеться проща вірних Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

15-16 червня у Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача, що у Старуні, відбудеться особлива проща вірних Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, присвячена 60-літтю народження для Неба блаженного священномученика Симеона Лукача. Моління у часі паломництва очолить Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Молитовні чування на вершині старунської гори, духовні науки, благословення мощами, адорація, цікаві науки про ісповідника віри, Архієрейська Літургія та уділення повного відпусту — програма, що очікуватиме учасників прощі протягом двох днів. 

Усі вірні матимуть нагоду отримати повний відпуст при виконанні необхідних умов — Таїнства Сповіді, Пресвятої Євхаристії та молитви в наміренні Святішого Отця.

«Блаженний Симеон чекає на вас у місці його народження, підпільного служіння та смерті через терпіння за нашу з вами Церкву. Мабуть немає потреби вкотре переповідати життєпис відважного мужа Церкви, якого ми всі так любимо, але закликаємо застановитися над його ревним душпастирським служінням, апогеєм якого стало народження для Неба тут, у нашій рідній Старуні, 22 серпня 1964 року», — йдеться у дописі на сторінці паломницького місця.

Пропонуємо ознайомитися з програмою прощі:

Субота, 15 червня:

18:00 — Велика Вечірня з Литією

19:00 — Хода з іконою до хреста

19:10 — Наука про блаженного Симеона

19:30 — Молебень до блаженного Симеона

19:40 — Божественна Літургія

20:40 — Адорація

Неділя, 16 червня:

10:00 — Утреня

11:00 — Архієрейська Божественна Літургія

12:00 — Молебень до блаженного Симеона

Запрошуємо долучитися!

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело