Лицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дій

Лицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дій

Члени братерської організації «Лицарі Колумба» ради № 15804 ім. Андрея Шептицького, що діє при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, у співпраці з Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ, реалізовують програму чотириденних тренінгів з питань ментального й психічного здоров’я під назвою «Духовна, психологічна та фізична реабілітація сімей учасників бойових дій».

Даний проєкт реалізовується за фінансової підтримки організації «Knights of Columbus», що у США. Тренінги, які триватимуть упродовж 1 року, розподілені на 12 заїздів, у кожному з яких беруть участь по 10 сімей, що проходять реабілітацію.

Координатором проєкту є п. Мирослав Мазур, регіональний делегат Лицарів Колумба в Івано-Франківській Митрополії УГКЦ, а капеланом — о. Юрій Павлюк, священнослужитель Івано-Франківської Архієпархії та духівник Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата. Також провідним психологом тренінгів є брат Ігор Тодорів.

Метою проєкту є розробка та практична апробація курсу психологічної реабілітації військових й волонтерів, які тривалий час перебували в зоні російсько-української війни та повернулися у мирне життя.

Як зазначають Лицарі Колумба, унікальністю даної програми є органічне поєднання фізичної, духовної та психологічної реабілітації з елементами терапії мистецтвом. Тренінги та терапії поєднуються із молитвою та спілкуванням з духівниками.

«Таким військовим варто отримати первинні знання та розуміння щодо їхнього психологічного та духовного стану. Проєкт підвищить рівень обізнаності з питань першої психологічної допомоги й налагодження спілкування в родині та у суспільстві», — розповідають Лицарі.

Лицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дійЛицарі Колумба проводять духовно-психологічну реабілітацію для учасників бойових дій

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ за матеріалами інтернет-ресурсу «Лицарі Колумба Івано-Франківської Митрополії»

Джерело