Цього тижня відбудуться 9 безоплатних екскурсій, серед яких дві нові прогулянки Святошинським і Голосіївським районами та одна – адаптована для людей із порушеннями слуху

Після успішного впровадження екскурсійних маршрутів Оболонню Управління туризму та промоцій КМДА та Київський центр розвитку туризму розширюють цикл екскурсій районами столиці й запускають цього тижня безоплатні прогулянки ще двома районами – Святошинським і Голосіївським.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Заходи проходитимуть із середи до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія «Святошинське намисто», під час якої можна дізнатися про те, як створювали та розбудовували Святошинський район – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також учасники зможуть дізнатися про видатних особистостей, які тут жили.

Дата та час: 12 червня, середа, 19:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/fRFARgW4gTCxALtL7.

Екскурсія «Меценати Києва» (адаптована для людей із порушеннями слуху), на якій буде змога дізнатися про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому, а також їхній внесок у збереження музейних цінностей, адже вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки.

Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.

Дата та час: 13 червня, четвер, 12:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/JS8wiF3bNmzbafQi8.

Екскурсія «Прогулянка сучасною Оболонню», під час якої учасники прогуляються житловим масивом від станції метро «Мінська» до Оболонської набережної та парку «Наталка». Містяни та гості столиці дізнаються про історію облаштування й створення цікавих меморіалів та об’єктів інфраструктури в цій місцевості, серед яких – новий пішохідний міст, що з’єднує набережну з Оболонським островом.

Дата та час: 13 червня, четвер, 19:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/yykT3EEDaNQsXugt5.

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії», під час якої екскурсанти оглянуть низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнаються про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Дата та час: 14 червня, п’ятниця, 14:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/kbU3auSjqjfuD1V69.

Екскурсія «Зустріч на перехресті Науки», на якій кияни та гості міста поринуть в атмосферну подорож мальовничим куточком столиці – Голосіївським районом, який є осередком низки провідних науково-дослідних інститутів України. Також довідаються про здобутки та відкриття відомих науковців, які тут мешкали та працювали.

Дата та час: 14 червня, п’ятниця, 18:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/b1MZoPckEJakT8sw8.

Екскурсія «Київ історичний» познайомить з історією стародавнього Києва, його пам’ятками, архітектурою та Подолом.

Дата та час: 15 червня, субота, 11:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/DUgXxRxY8paVznKc6.

Екскурсія «Шлях української державності», на якій учасники почують розповідь про боротьбу за українську державність часів Гетьманщини, дізнаються про державні утворення України, які засновувалися століття тому, а також ознайомляться з історією проголошення Незалежності України та боротьби за її майбутнє в новітній історії.

Дата та час: 15 червня, субота, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/ELmLFdcEjV6egY4G6.

Дитяча квест-екскурсія «Пізнаємо Київ – обираємо професію» – це спільна прогулянка, під час якої дітям та їхнім батькам розкажуть про різноманітні події в історії України, а також пояснять сутність низки професій. В ігровій формі юні дослідники виконуватимуть задачі, розвʼязання яких приведе до розкриття важливого гасла для нашої столиці.

Дата та час: 15 червня, субота, 13:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/H3t2tx5yWZV3nsH56.

Екскурсія «Київ – наймальовничіша столиця Європи», маршрут якої проведе учасників вулицями історичного Голосієва. Неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ у рейтингу найзеленіших європейських міст.

Дата та час: 16 червня, неділя, 13:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/v8kcy8u4BNJPFrpy8.

Реєстрація на екскурсії – обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Джерело