«Укренерго» отримало від ПРООН, Республіки Корея та Ісландії нове обладнання, яке допоможе у відновленні пошкоджених ворогом енергооб’єктів. 

«Укренерго» отримало від ПРООН, Республіки Корея та Ісландії нове обладнання, яке допоможе у відновленні пошкоджених ворогом енергооб’єктів. 

Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні, за фінансування урядів Республіки Корея та Ісландії, передала НЕК «Укренерго» 40 високовольтних вводів.
Ввід є життєво важливим компонентом у системах передачі та розподілу електроенергії. Попри невеликий розмір, у порівнянні з трансформаторами чи іншим обладнанням системи передачі, він відіграє ключову роль у забезпеченні надійного електропостачання. У разі пошкодження вводу – енергія не може потрапити до споживачів, навіть якщо трансформатор справний.

«Ми щиро вдячні Урядам Республіки Корея та Ісландії, а також  нашим давнім партнерам з Програми розвитку ООН в Україні, за нове обладнання, яке нам зараз так необхідне. На жаль, під час атак російських ракет та  дронів саме ця частина обладнання пошкоджується однією з перших. Нові вводи, які ми отримали від наших міжнародних партнерів, допоможуть швидше ліквідовувати наслідки атак ворога на наші енергооб’єкти та відновлювати надійність живлення мільйонів споживачів», – зазначив директор з інвестицій НЕК «Укренерго» Олег Павленко.

Зі свого боку, заступник Постійного представника Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Христофорос Політіс висловив подяку за чудову роботу та стійкість енергетиків, зазначивши: «Вони невпинно працюють над відновленням виробництва та передачі електроенергії в умовах посилення атак на енергетичну інфраструктуру».

Політіс підкреслив, що, окрім складних робіт з ремонту та модернізації енергетичного обладнання, UNDP продовжуватиме підтримувати український уряд у відновленні енергетичної інфраструктури.
«Разом із Республікою Корея, Ісландією та іншими партнерами UNDP сприяла стабільнішому енергопостачанню для понад 6 мільйонів людей. UNDP й надалі працюватиме разом із урядом України задля зміцнення енергетичної незалежності, надаючи пріоритет децентралізації та переходу на відновлювальні джерела енергії», – зазначив він.

Велика партія нового обладнання  – це ще один значний крок у рамках партнерського проєкту Програми розвитку ООН та НЕК «Укренерго». Від початку повномасштабного вторгнення компанія вже отримала від UNDP обладнання на суму близько 20 мільйонів євро.

https://www.youtube.com/watch?v=rdeuu7gzePM

Джерело