На службі – Тор, вдома – Котик

З дитинства Аліса відчувала особливу любов до собак. «Чотирилапі завжди були невіддільною частиною мого життя – вони стали моїми найвірнішими друзями. Я завжди мріяла стати професійним кінологом», – зазначає дівчина.

Її мрія здійснилася, і вже майже три роки Аліса служить кінологом у Могилів-Подільському прикордонному загоні. Першою її напарницею стала бельгійська вівчарка малінуа Ада. Вони були нерозлучними протягом двох років і на службі, і вдома. Ада неодноразово демонструвала свої навички, виявляючи вибухові речовини та зброю, не даючи порушникам жодного шансу. Однак згодом Ада народила цуценят і продовжує «насолоджуватись» материнством.

Зараз у Аліси новий вухастий напарник – також бельгійська вівчарка малінуа, на ім’я Тор. Йому лише дев’ять місяців. Та, попри юний вік, Тор уже показав себе дуже відповідальним. Під час виконання службових обов’язків він стає зосередженим і беззаперечно виконує всі вказівки Аліси. І хоча ще багато чому треба навчитись, вже зараз їхня співпраця побудована на високому рівні взаєморозуміння.

Поза службою Аліса ласкаво називає Тора Котиком. Це прізвисько з’явилося ще в той час, коли Тор був цуценям і поводився ніжно, граючись кігтями, як кошеня. Ця мила деталь додає їхнім стосункам особливого тепла.

Кінологиня вірить, що їхній тандем з Тором буде мати гарні результати, адже вони не просто колеги, а справжні друзі.  

Джерело