ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ від 16 червня 2024 р. Б.

ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ
від 16 червня 2024 р. Б.:

1. В наступну неділю святкуємо празник Зіслання Святого Духа, народження Церкви Христової. Розпорядок богослужінь недільний.
Від Вознесіння до П’ятидесятниці, 10 днів, Церква закликає до спільної щоденної молитви за Місійність християн, за єпископів, священників, ченців і черниць, щоб силою Святого Духа навчали, проповідували Слово Боже, освячували люд Божий, а також молимось за Дар Святого Духа для кожного охрещеного в ім’я Святої Тройці і Силу Духа Божого. Це є особливий час приготування Церкви до нового прийняття Божого Духа для оновлення і піднесення. В особливий спосіб в ці дні молимось і за наших захисників і захисниць, які бережуть наш мир і наближають перемогу нашої Батьківщини.

2. У неділю, в день П’ятидесятниці, в усіх храмах УГКЦ, на прохання Синоду Єпископів нашої Церкви, буде проводитися збірка для потреб «Місійного Фонду» – місійну діяльність Церкви, на потреби та розвиток парафій на східних теренах України, щоб підтримати малі парафії, особливо ті, які будують храми або орендують приміщення для проведення богослужінь.

3. Субота перед Зісланням Святого Духа, 22 червня, є Заупокійною суботою, коли є вселенське поминання померлих. В цей день спогадуємо пам’ять усіх рідних і близьких, які відійшли до Вічності. Тому о 8:00 год. будемо служити Заупокійну Святу Літургію, а опісля – Великий Парастас.

4. Наша парафія св. Василія Великого має багато дітей, які є для нас великим скарбом. Під час навчального року діти мають можливість духовно зростати в нашій Недільній школі. Але хочемо ще більше залучити діток у життя нашої парафії, мріючи створити «Дитячий парафіяльний хор», керівником якого буде наша молода парафіянка Ярина Дацко, котра кожної неділі співає одну або й більше Літургій, вона має великий досвід праці з дітьми, бо є викладачкою в школі мистецтв в Києві. Просимо батьків посприяти, щоб діти взяли активну участь у здійсненні цього доброго задуму.
Сердечно просимо протягом місяця червня в нашій церковній крамниці записувати своїх діток, які мають добрі вокальні дані та музикальний слух. А вже з липня місяця п. Ярина буде організовувати перші зустрічі й прослуховування. Якщо хтось з дітей, які хочуть співати в хорі, не будуть влітку в Києві, то можна буде пізніше долучитись, але важливо зараз – в червні записатись.

Джерело