У парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснування

У парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснування

У неділю, 16 червня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив архіпастирський візит до храму святого апостола Юди Тадея, Північного протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, з нагоди 20-ліття заснування парафії.

Щоб відзначити храмовий празник, цього дня чисельно зібралися діти, молодь, парафіяльна громада, представники влади й духовенство, які привітали Митрополита Володимира на церковному подвірʼї й запросили очолити Архієрейську Божественну Літургію.

У часі моління Владиці Володимиру співслужили о. Ігор Онищук, адміністратор храму, о. Дмитро Луців та о. Іван Козяр, cотрудники святині, а також запрошені священнослужителі протопресвітеріату — о. Іван Яковлюк, протопресвітер Північний та парох храму свв. Володимира і Ольги, о. Іван Стефурак, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії й резидент парафії свв. Володимир і Ольги, о. Андрій Цікало, ЧНІ, настоятель парафії Матері Божої Неустанної Помочі, та о. Зеновій Слоїк, парох храму Богоявлення Господнього.

Звертаючись до вірних з проповіддю, Архієпископ розважив над діяннями Святих Отців I Вселенського Собору, розповів про передумови його зібрання та переслідування віри, а також закликав присутніх бути єдиними в Христовій Церкві.

«Запитаймо кожен самого себе: «А що я можу і маю зробити для оборони нашої прадідівської віри?». Щоб віра була живою у наших родинах, насамперед потрібно дотримуватись християнських основ і в такому дусі виховувати дітей, онуків і правнуків. А в громаді варто будувати життя на засадах Христового Євангелія. Обороняти нашу віру потрібно всюди, де тільки бачимо в цьому потребу. Ми повинні зберігати послух нашому церковному проводові, тоді не зійдемо на манівці, але здобудемо перемогу над видимими й невидимими ворогами», — мовив Митрополит.

А відтак додав: «Просімо у Бога допомоги, учімся на прикладах святих та історії нашого народу й Церкви. Молімось до Бога за нашу державу. Особливо в цей час жорстокої війни молімося за наших Воїнів — батьків і матерів, синів і дочок, братів і сестер, тих, хто бореться й здобуває волю та незалежність України, віддаючи своє життя на жертовник Батьківщини».

Опісля Божественної Літургії Владика Володимир доручив о. Степану Балагурі, синкелу у справах духовенства і священничих родин, зачитати декрет, згідно з яким о. Ігор Онищук іменується парохом храму святого апостола Юди Тадея.

Згодом о. Ігор висловив вдячність парафіяльній спільноті за спільну молитву, а Митрополиту за постійну підтримку:

«Ми знаємо, що сьогодні в Україну відзначають День батька. Тож від імені нас усіх хочу подякувати вам, Владико-Митрополите, за вашу батьківську любов, слово і приклад віри».

Далі з вітальним словом до громади й духовенства звернулася п. Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОВА. Вона подякувала всім, хто у праці та єдності творить добро на благо нашої Батьківщини й Церкви, а також закликала залишатися сильним тилом для наших незламних Воїнів.

Відтак слово мав п. Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська, який подякував парафіяльній громаді та священнослужителям за служіння, вручивши грамоти.

Наступною свої вітання висловила п. Оксана Савчук, народна депутатка України, зазначивши, що вже 20 років парафіяни цього храму залишаються об’єднаними у вірі, молитві та підтримці один одного.

Незабаром за духовний супровід та виховання християнських цінностей у дітях священнослужителям парафії подякували освітяни ліцею №25 Івано-Франківської міської ради.

Завершилося моління молитвою за Україну «Боже Великий, Єдиний» та архієрейським благословенням Владики Володимира.

Опісля цього на церковному подвір’ї Митрополит звершив святкове водосвяття та Чин освячення дитячого майданчика.

Насамкінець поблизу храму відбувся концерт та благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил України.

У парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснуванняУ парафії святого апостола Юди Тадея відзначили 20-ліття від дня заснування

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело