Владика Михаїл відвідав парафію у с. Шарпанці

У празник Вознесіння Господнього єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці у с. Шарпанці, Тартаківського деканату.

Владика Михаїл відвідав парафію у с. Шарпанці

У часі богослужіння Архиєрей виголосив проповідь, у якій наголосив на значенні празника Господнього Вознесіння, а також місію апостолів, які несли Добру Новину: «Господь не перестає нас дивувати, а зокрема тим, що він обіцяв від початку сотворення світу, що написано у Святому Письмі і те, що Церква очікує. В сьогоднішній день ми є свідками того, що сталося, що пережили апостоли і їхньому здивуванню не було меж.

Апостоли прийняли поручення продовжувати діло Ісуса Христа.  Ісус возноситься на небо і запевняє Утішителя, який дасть силу і владу, щоб проповідувати народженого і живого Ісуса Христа.

Коли ми переживаємо часи випробування можемо пригадати, як Ісус своїми словами досвідчав апостолів. Він дав поручення, щоб вони могли проповідувати Євангелія і дійства, які Ісус Христос чинив на землі.

Апостоли не маючи великих можливостей, як ми сьогодні, передали нам Добру Новину, якою нам треба жити.

Ми застрашені і зніяковілі війною, але Ісус Христос запевняє свою присутність, кажучи: «Не бійтесь, я з вами». Ісус не змінює своїх слів і заповіту. Дух Святий сьогодні діє і провадить Церквою».

Владика Михаїл відвідав парафію у с. Шарпанці

Після богослужіння була зачитана грамота про церковну нагороду для адміністратора парафії о. Ігора Лемика, декана Тартаківського, на право носіння хреста з оздобами.

СВІТЛИНИ

Із словом звернувся до вірних о. Михайло Грицишин, економ єпархії і наголосив, що на цих теренах з часів митрополита Андрея Шептицького ще не було візитації єпископа: «Сьогодні відбувається візитація, яка потрібна для того, щоб оглянути церковну утвар, чистоту вівтаря і храму. Ми пишаємося вашим молодим адміністратором, який уміло провадить душпастирство на цій парафії».

Владика Михаїл відвідав парафію у с. ШарпанціВладика Михаїл відвідав парафію у с. Шарпанці

Зі словом подяки звернувся о. Ігор, у якому пригадав роки дияконського служіння та практики, яку почерпнув у співслужінні із Архиєреєм. Також о. декан подякував за візит єпископа та за те, що удостоївся чергової церковної нагороди.

Пресслужба єпархії 

 

 

 

Джерело