✅ Цими вихідними відбувся Саміт миру, організований Україною у Швейцарії, який зібрав понад 100 лідерів та представників…

✅ Цими вихідними відбувся Саміт миру, організований Україною у Швейцарії, який зібрав понад 100 лідерів та представників...

Цими вихідними відбувся Саміт миру, організований Україною у Швейцарії, який зібрав понад 100 лідерів та представників урядів з усього світу для обговорення шляхів завершення війни та відновлення справедливого миру.

⚜️ Саміт став визначною подією, яка продемонструвала глобальну підтримку України у її прагненні до стійкого миру, стабільності та сталої системи безпеки на європейському континенті та в усьому світі. І рівень представництва на саміті свідчить про те, що український порядок денний близький переважній більшості цивілізованих країн.

🇨🇭 У Швейцарії вперше в такому широкому складі пройшло обговорення важливих складових Формули миру Президента України Володимира Зеленського. У комюніке саміту увійшли 3 напрямки:

◾️ Ядерна безпека: повернення ЗАЕС Україні, дотримання міжнародних стандартів безпеки та робота станції під наглядом МАГАТЕ.
◾️ Глобальна продовольча безпека: безпечне судноплавство зокрема з українських портів у Чорному й Азовському морях.
◾️ Всі військовополонені мають бути звільнені шляхом повного обміну, й всі депортовані діти та цивільні повинні бути повернуті в Україну.

🔰 Разом з тим, під час саміту багато лідерів цивілізованого світу наголосили на тому, що якнайбільше держав мають чинити тиск на Москву, аби вона погодилася на реальний мирний процес. Адже те чого зараз вимагає росія – це капітуляція України, збереження загарбаних всупереч міжнародному законодавству територій та безкарність за воєнні злочини та злочини проти людства.

🔷 Світ разом з Україною натомість вимагає той мир, який грунтується на міжнародному праві, засадах недоторканності кордонів та територіальної цілісності.

Учасники саміту також обговорювали необхідність стабільної міжнародної підтримки та довгострокової допомоги Україні.
Цей саміт став важливою платформою для міжнародного діалогу. Він показав, що світ стоїть разом з Україною в її боротьбі за справедливість та відновлення.

🤝 Дякуємо всім учасникам та міжнародним партнерам за підтримку та співпрацю. Разом ми будуємо майбутнє вільної, незалежної та процвітаючої України.

Джерело