Курс «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла» відбудеться 2-4 серпня у с. Зарічани Житомирської обл.

Курс «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла» відбудеться 2-4 серпня у с. Зарічани Житомирської обл.

2-4 серпня у Центрі Святого Сімейства з Назарету в с. Зарічани Житомирської області відбудеться курс «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла». Це триденний курс-реколекції, під час якого доктор теології Орися Уська просто і зрозуміло українською мовою допомагає пізнавати красу і глибину вчення св. Папи Івана Павла ІІ.

Що ж таке Теологія Тіла?

Святий Іван Павло ІІ наперед бачив хаос і дезорієнтацію людей третього тисячоліття. Перших п’ять років свого понтифікату він присвятив виголошенню циклу катехез, які сам назвав “ роздумами про теологію тіла”. Це найдовший в історії папства цикл, присвячений одній тематиці. Ба більше, це перший випадок в історії, коли глава Католицької Церкви висловлювався так широко і глибоко на теми людської любові та сексуальності.

Джордж Вайґель, офіційний папський біограф, порівнював Теологію Тіла з теологічною бомбою сповільненої дії, яка вибухне з вражаючими наслідками у третьому тисячолітті Церкви. Іван Павло ІІ знав, де відбуватиметься боротьба за відірвання сучасної людини від Бога і правди про неї саму. Це не відбуватиметься ні на філософських факультетах, ні в партійних кабінетах – боротьба точитиметься на ґрунті людської сексуальності. Бо саме там, у тілах чоловіків і жінок, Бог вписав свій образ і подобу. Сучасна людина потребує світла, відваги, віри та інтелекту, щоб не дати кому-небудь позбавити себе цього образу.

Теологія Тіла – допомога і прекрасна надія у теперішні складні і темні часи, позначені тиском примусу життя в егоїзмі та самотності. Ми покликані до життя в повноті, в єдності духа і тіла, в глибокому інтимному зв’язку з Богом, а також між собою.

Нарешті, через 40 років після представлення світові, Теологія Тіла набуває широкого розмаху, зокрема, в Україні. Від початку 2024 року вже відбулось 4 заїзди курсу «Теології Тіла» у Львові, наступний відбудеться в с. Зарічани Житомирської обл.

Коли: 2-4 серпня 2024 р.

Де: Центр Святого Сімейства з Назарету, с. Зарічани, Житомирська обл.

Вартість: 3900 грн. для «ранніх пташок» (до 28.06.), пізніше – 4400 грн.

Обов’язкова попередня реєстрація за посиланнямhttps://cutt.ly/UwXJ0K82

Контактний номер телефону: 067-794-7457

Фейсбук-сторінка Теології Тіла в Україні

Джерело