🌏 На Глобальному Саміті миру 101 країна та міжнародна організація узгодили декларацію щодо миру в Україні

🌏 На Глобальному Саміті миру 101 країна та міжнародна організація узгодили декларацію щодо миру в Україні

🌏 На Глобальному Саміті миру 101 країна та міжнародна організація узгодили декларацію щодо миру в Україні. Вона базується на десяти ключових положень Формули миру, яку Володимир Зеленський представив у листопаді 2022 року на зустрічі G20 в Індонезії. Зокрема йдеться про:

✅️ Використання ядерної енергії та установок має бути безпечним, захищеним від небезпек та дотримуватися міжнародних стандартів, зокрема у контексті роботи українських атомних електростанцій, таких як Запорізька АЕС.

✅️ Усі військовополонені мають бути звільнені. Також йдеться і про українських дітей та інших цивільних осіб, які незаконно утримуються. 

✅️ Гарантується безперебійне виробництво та постачання продуктів харчування для забезпечення глобальної продовольчої безпеки — йдеться і про безпечне судноплавство на Азовському та Чорному морях.

Саміт миру дає кожній країні можливість бути почутою та продемонструвати глобальне лідерство. Водночас Саміт миру у Швейцарії — це перший крок до справедливого миру, що ґрунтується на Статуті ООН і базових принципах міжнародного права.

Джерело