У Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явлень

У Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явлень

У четвер, 13 червня, у день світлого празника Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа, у парафії влкмч. Параскевії села Куропатники, Бурштинського протопресвітеріату, пройшли традиційні молитовні чування у світлі Фатімських об’явлень.

Як повідомляє прот. Богдан Коцовський, парох парафії, чування розпочалися з Хресної дороги, де вірні зачитували роздуми про страждання нашого Спасителя й обітниці Богородиці, які були об’явлені у Фатімі. У часі даного моління вірні мали змогу приступити до Таїнства Покаяння.

«Молилися за померлих Воїнів, рідних у близьких і за душі, що терплять у чистилищі. Готуючись до Божественної Літургії, присутні у храмі моляться вервицю до Фатімської Богородиці», — йдеться у дописі.

У часі Служби Божої, з нагоди свята Вознесіння ГНІХ, священник прочитав уривок із Євангелія і виголосив проповідь про значення цього свята і роль Божої Матері у справі спасіння людства.

По завершенню Літургії о. Богдан очолив молебень перед іконою Фатімської Богородиці, підносячи прохання за мир і перемогу, за Воїнів і волонтерів, за тих, хто в полоні й зниклих безвісти, за поранених і тих, хто страждає від душевної чи тілесної недуги.

Традиційно молитовна програма завершилася святковим мируванням та освяченням води.

Також у святковий день був звершений Молебень перед іконою Божої Матері, у домі, де за своєю чергою перебуває ця ікона.

Пригадуємо, що 13 травня 2024 року у часі молитовних чувань Владика Микола Семенишин поблагословив копію Фатімської ікони. Ця ікона протягом цілого тижня знаходиться у домі, де вірні збираються для спільної молитви. Раз на тиждень настоятель парафії очолює молебень перед іконою, випрошуючи благословення для родини та всіх присутніх.

У Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явленьУ Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явленьУ Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явленьУ Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явленьУ Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явленьУ Куропатних відбулися молитовні чування у світлі Фатімських об’явлень

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело