У Києві вдруге відбувся найбільший шоурум українського програмного забезпечення Своє.ІТ

Понад 50 українських компаній-розробників програмного забезпечення взяли участь у конференції Своє.IT – другому шоурумі українського програмного забезпечення. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Петро Оленич.

«Круто, що навіть у складні часи українське IT розвивається, а в Києві відбуваються такі події. Київ Цифровий, Дія і десятки топових українських компаній – всі були на Своє.IT 2024», – зазначив Петро Оленич.

Окрім демонстрації програмного забезпечення, під час Своє.ІТ також відбулись обговорення тем, пов’язаних із розвитком продуктового ІТ про цифровізацію та data-driven рішення.

Петро Оленич зі сцени розповів про напрацювання у сферах ментального здоровʼя, турботи про освітян, Захисників та Захисниць. Так, Київ Цифровий продовжує процес цифровізації сервісу «електронний кабінет Захисника», що запровадив електронний документообіг між військовими закладами, а також надав Захисникам змогу взаємодіяти з міськими установами без додаткових реєстрацій.

Окремим блоком виділили інструменти електронної демократії: відкрите голосування за громадський бюджет, підпис петицій та активна участь в опитуваннях дають змогу громаді відчути себе причетними до управління та покращення міста. 

Також Петро Оленич розповів про освітні цифрові сервіси, які покликані зробити освіту більш доступною та ефективною. Вони включають електронну чергу в дитячі садочки, облік дітей і закладів освіти, а також збір даних про стан будівель освітніх закладів. Завдяки цьому рішенню кияни отримають прозору систему з актуальною інформацією про заклади освіти. Для міста це інструмент планування і вдосконалення освітньої інфраструктури.

Уперше Своє.ІТ відбулося у вересні 2023 року в Києві як «перший шоурум українського ПЗ». Формат шоуруму означає, що відвідувачі на місці можуть провести тестування програм від українських розробників завдяки інтерактивним демостендам та отримати консультацію щодо їх впровадження.

Джерело