Університет Грінченка вперше включений до міжнародного рейтингу академічних і наукових установ SCImago Institutions Rankings

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка вперше включений до міжнародного рейтингу академічних і наукових установ SCImago Institutions Rankings. За його результатами заклад посів перше місце з-поміж 49 університетів України, представлених у рейтингу.

Як повідомляє Університет, цей міжнародний рейтинг оцінює установи за трьома показниками на основі наукових досліджень, інноваційних результатів і впливу на суспільство. На позицію Університету Грінченка в рейтингу вплинули публікаційна активність працівників закладу, дотримання принципів відкритої науки, цитованість наукових публікацій, співпраця з іноземними вченими щодо спільних наукових досліджень і публікації статей, видимість вебсайту закладу в інтернеті і поширення в соціальних мережах.

Також Університет Грінченка вперше долучився до престижного міжнародного рейтингу Times Higher Education Impact Rankings, що оцінює успіхи університетів у досягненні 17 Цілей сталого розвитку, спрямованих на вирішення глобальних викликів. Зокрема, таких як гендерна рівність, чиста вода та санітарія, доступна та чиста енергія, гідна праця та економічне зростання, інновації та інфраструктура тощо. 

Позиції в міжнародному рейтингу Times Higher Education Impact Rankings відображають відданість Університету Грінченка принципам сталого розвитку.

Джерело