Анонс! У Старуні відбудеться проща на честь блаженних новомучеників УГКЦ

Анонс! У Старуні відбудеться проща на честь блаженних новомучеників УГКЦ

У четвер, 27 червня, у Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача, що у с. Старуня, відбудуться особливі моління на честь блаженних новомучеників Української Греко-Католицької Церкви. Їх очолить Владика Кеннет Новаківський, Єпископ Єпархії Пресвятої Родини з осідком у Лондоні, у співслужінні Владики Миколи Семенишина, Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії.

У рамках прощі відбудеться значуща подія — освячення 28-ми ікон українських новомучеників, які були проголошені блаженними святим Папою Іваном-Павлом ІІ у 2001 році.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці відпустового місця, протягом кількох останніх місяців віряни з різних куточків Прикарпаття виявляли добру волю пожертвувати кошти для написання ікон блаженних новомучеників. У результаті, кожна з 28 сімей обрала собі одного з українських новомучеників, пізнаючи історію їх жертовності та сили віри.

Ікони будуть освячені владиками під час прощі, щоби згодом прочани могли більше дізнаватися про історії життя та служіння блаженних ісповідників віри нашого народу, надихатися святістю та просити їх заступництва.

Програма прощі:

18:00 – Архієрейська Божественна Літургія;

19:20 – освячення ікон блаженних новомучеників УГКЦ;

19:30 – молебень до блаженних новомучеників, уділення повного відпусту.

«Запрошуємо до молитовної єдності, щоб разом прибігати до наших новомучеників, які віддали життя за Бога й Церкву, як сьогодні за нас віддають життя наші Захисники. Вчимося довіряти Богові, Який дарував та продовжує дарувати українському народові святих і перебуває з нами у нашій боротьбі за незалежність та справедливий мир», — йдеться у дописі.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело