Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя)

Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя)

19-28/07/2024

Греція
Олімпійське узбережжя
460€+400 грн.
7 ночей в готелі HB (зі сніданками і вечерями)
2 нічних переїзди

Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя) Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя) Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя)

День 1. Виїзд зі Львова 6.00.
Переїзд до Румунського кордону

День 2. Прибутя на Олімпійську рів’єру. Поселення в готель. Відпочинок на пляжі Егейського моря. Вечеря, ночівля.
Це узбережжя має таку назву через те, що близько знаходить масив гір, найвищою з яких є гора Олімп 2 918 м. (Дізнатися більше).

День 3. Літургія. Сніданок. Вільний час для відпочинку на морі. Вечеря. Нічліг

Факультативно: Салоніки, екскурсія з відвіданням храму Св. Димитрія Солунського. Вечірнє повернення в готель. Вечеря, нічліг.

Салоніки – друге за значенням місто Греції. Воно єдине здатне позмагатися із самою столицею – Афінами. Частково це спричинено розташуванням на узбережжі мальовничої затоки Термаікос, що дозволяє йому бути одним із найбільших портів не тільки своєї країни, але й усього континенту. Із цим також пов’язані незабутні миті морських прогулянок і враження від них, що залишаються у серцях мандрівників у вигляді бажання повернутися. (Дізнатися більше)

День 4. Літургія. Сніданок. Вільний час для відпочинку на морі. Вечеря. Нічліг.

День 5. Літургія. Сніданок. Вільний час для відпочинку на морі. 

Факультативно: переїзд на острів Корфу до Св. Спиридона.

Виїзд 6.00
Пізнє повернення в готель. Вечеря, нічліг.

Переїзд у м. Корфу Таун. Піша екскурсія старим містом. Відвідування храму св. Спиридона, храму св. Феодори, храму св. Іоанна Предтечі. Автобусна екскурсія по святиням о. Корфу: монастир Пресвятої Богородиці Касіопітри, монастир св. Параскивії Римської, монастиир Пресвятої Богородиці Влахернської.

Святитель Спиридон Тріміфунтійський, який є одним із найвідоміших своїми чудами святий, народився 270 року на Кіпрі в заможній родині пастухів. Він брав участь у першому Вселенському соборі, а чудеса, які він творив, нескінченні. Він є покровителем острова Корфу, де зберігаються його мощі. Він упокоївся 12 грудня 350 року, коли святкується його пам’ять.

День 6. Літургія. Сніданок. Вільний час для відпочинку на морі. Вечеря. Нічліг.

День 7. Сніданок. Літургія. Вільний час для відпочинку на морі. 

Факультативно: Екскурсія до монастирів величних Метеор.

Вечірнє повернення в готель. Вечеря, нічліг.

Дослівно назва монастирського комплексу Метеори перекладається дуже поетично «ті, що ширяють у хмарах». Причина такого одухотвореного імені досить проста, адже всі монастирі побудовані на верхівках скель на висоті 600м над рівнем моря. Перший монастир – скит Святого Духа був збудований відлюдником Варнавою у 950-970 роках.

На сьогоднішній день для відвідування відкриті 6 монастирів: 4 чоловічих («Варлаама», «Преображення Господнього», «Святого Миколая Анапавсаса», «Святої Трійці») і 2 жіночих ( «Русанів або монастир святої Варвари», «Святого Стефана»). Кожен з цих монастирів – це невеличкий шедевр зі своєю історією, унікальною архітектурою, неповторними розписами, фресками, мозаїками, іконостасами, древніми рукописами та іконами.

Варто знати, що в монастирі пропускають в певні дні та години. Ваш одяг має бути повністю закритим (ноги і руки до зап’ясть), жодних шортів, майок або коротких спідниць. На території монастирів не можна знімати і фотографувати.

Для зручності підйому на території комплексу обладнані сходи, а між деякими монастирями перекинуті надійні мостики.

День 8. Літургія. Сніданок. Вільний час для відпочинку на морі. Вечеря. Нічліг.

День 9. Повернення до України.

У вартість входить: переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту; супровід духівника і керівника групи; ночівлі у готелях (2-3 особи в номері) зі сніданками та вечерями;  базове медичне страхування.

У вартість не входить: особисті витрати; city-tax; екскурсії згідно програми (вхідні квитки на Метеори, екскурсія о.Корфу, екскурсія Салоніки та г.Афон); паромна переправа на о. Корфу в обидві сторони – 22є.

Для людей старше 60 р. страховка 800 гр.

РОЗСАДКА В АВТОБУСІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ВІДНОСНО ДО ДАТИ ТА ЧАСУ ОПЛАТИ ПАЛОМНИЦТВА!

Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя) Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя) Греція з відпочинком на морі (Олімпійське узбережжя)

ФАКУЛЬТАТИВНІ ПОЇЗДКИ:

Салоніки
На 20 ч. – 25 Є
На 30 ч. – 20 Є
На 40 ч. – 15 Є

Корфу (до Св. Спиридона)
На 20 ч. – 75 Є + 22 Є (паром)
На 30 ч. – 50 Є + 22 Є (паром)
На 40 ч. – 40 Є + 22 Є (паром)

Метеори:
На 20 ч. – 35 Є
На 30 ч. – 30 Є
На 40 ч. – 25 Є

 

Контакти:
+380673720203
о. Роман Кіцелюк

За матеріалами Паломницького центру УГКЦ

Джерело