Молодий бойовий офіцер — приклад для курсантів

У прикордонному виші формують вольових, морально-стійких, професійно і фізично підготовлених офіцерів-прикордонників. Прикладом для курсантів стають викладачі та курсові офіцери, які вже мають бойовий досвід. Одним із таких офіцерів є Денис Старов.

24-річний офіцер прикордонної служби України Денис Старов свого часу теж закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України. На початку повномасштабного вторгнення ніс службу на  кордоні з Молдовою, де бачив, як люди рятуючись від війни, залишали все та виїжджали практично  лише з документами. У березні 2022 року почалися ротації по всій Україні: три місяці на сході, три місяці на заході, три місяці на півдні. Був у Слов'янську, де займався інженерним облаштуванням позицій. У квітні 2023-го його підрозділ направили до Бахмута, де він воював і дістав важке поранення.

Під час служби у Бахмуті Денис був у групі евакуації. Їх група отримала завдання забрати тіло загиблого побратима з однієї з позицій. Він згадує, що місто нагадувало комп'ютерну гру: «Ніч, все палає, прилітають снаряди, десь ведуться вуличні бої. Проходиш повз зруйновані будинки, обгорілі танки». По дорозі чоловіки зайшли  у підвал школи, щоб перепочити. Раптом туди закинули димову гранату, а потім бойову. Росіяни не знали, чи є хтось у підвалі, тому почали прострілювати кожен куток приміщення. Українським захисникам вдалося сховатися та вилізти на вулицю через інший вихід з підвалу, а згодом поміняти локацію. Проте у будинок, в який вони перебралися, влучив снаряд, і осколки пробили Денису шию. Також відчув, що від вибухів частково втратив зір. Прикордонникам довелося сидіти в підвалі понад шість годин. За першої можливості побратими евакуювали Дениса до безпечної зони. Прикордонника перевозили з лікарні в лікарню. Всього змінив шість лікарень, у кожній йому робили операцію. Лікарі зазначили, що осколок дивом не зачепив артерії.

Після тривалого лікування та реабілітації він продовжує службу в Національній академії Державної прикордонної служби України. А його приклад мужності та стійкості надихає майбутніх офіцерів-прикордонників.

А ще незабаром в його сім'ї очікується поповнення: Денис стане батьком  донечки.

Тож, життя продовжується, як і боротьба за Перемогу.

Джерело