​​СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ 🔹 Сьогодні обмеження будуть діяти по всій Україні з 15:00 до 24:00

​​СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ
🔹 Сьогодні обмеження будуть діяти по всій Україні з 15:00 до 24:00
🔹 На Полтавщині відновлено енергопостачання споживачів, знеструмлених вчора через ракетний обстріл
🔹 Імпорт заплановано з 5 країн

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ
Сьогодні, 18 червня, обленерго по всій території України будуть застосовувати графіки погодинних відключень (ГПВ) менший проміжок часу, ніж прогнозувалось – з 15:00 до 24:00.
 
Інформацію по те, як саме діють графіки погодинних відключень у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Нагадуємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.
 
ІМПОРТ
Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 25 700 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 527 МВт.
 
АВАРІЙНА ДОПОМОГА
На запит оператора енергосистеми Польщі, Україна вчора з 11:00 до 17:00 терміново приймала надлишки електроенергії з цієї країни.
 
ЕКСПОРТ
Не відбувається і не передбачається.
 
МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО
На Полтавщині відновлено енергоживлення всіх споживачів, знеструмлених вчора через наслідки обстрілу.

На ранок через бойові дії та з інших причин без енергоживлення 473 населені пункти.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Харківській областях.

З технічних причин є знеструмлення у Дніпропетровській, Київській, Одеській, Полтавській, Сумській, Чернігівській областях.

Джерело