У Києві на території 200 кв. м розквітли лілії, подаровані Харковом (+фото)

У Києві на території 200 кв. м розквітли лілії, подаровані харківськими меценатами у 2022 році. Помилуватися ними можна на Харківській площі, що у Дарницькому районі столиці. Про це повідомляє директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Лілії на Харківській площі – це данина мужності та стійкості харків’ян. Місце висадки цих квітів не випадкове. Їх бачать усі, хто прямує з Києва в напрямку Харкова і хто заїжджає до столиці. Ці символи відродження нагадуватимуть про непохитний дух міста, на долю якого випали важкі випробування. Київ пишається стійкістю Харкова і завжди буде поруч на шляху його відновлення», – сказав Олександр Возний.

Нагадаємо, що у 2022 році меценати подарували Києву 5 тисяч цибулин лілій. Того ж року їх висадили на Харківській площі. Наразі можна помилуватися п’ятьма сортами квітів, висота деяких із них – більше метра.

Загалом від початку цього року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень висадили у столиці понад 3,5 тисячі дерев, 30 тисяч кущів та майже 2 мільйони квітів.

Джерело