У Маріямполі молилися за «вогнеборців»

У Маріямполі молилися за «вогнеборців»

У понеділок, 17 червня, у Маріямполі, Дубівецького протопресвітеріату, відбувся захід, метою якого стала популяризація діяльності добровільних пожежних громад. У цьому часі відбулася хода вулицями села, молебень за здоров’я рятувальників у Біблійному саду, а також молитва до Маріямпільської Чудотворної ікони Матері Божої за всіх пожежників.

Як розповідає о. Олег Каськів, протопресвітер Дубівецький, добровільний пожежний рух є надзвичайно поширеним у країнах Європи. У нас він знаходиться на стадії розвитку, зокрема на Прикарпатті діє ГО «Асоціація довільних пожежних команд Івано-Франківської області», куди входять Дубовецька, Бурштинська, Єзупільська, Більшівцівська, Букачівська  та Тисменицька територіальні громади.

Для того, щоб популяризувати діяльність добровільних пожежних команд, у Маріямполі зібралися пожежні добровольці з Житомирської, Львівської, Тернопільської та Рівненської областей, а також рятувальники з польського міста Кадлуб-Туравський. Учасники зустрічі мали можливість обмінятись досвідом та обговорити проблемні питання.

Це стало також хорошим прикладом для дітей, адже спільно з Дубовецькою територіальною громадою у протопресвітеріаті навчають найменших громадян правил безпечного поводження з вогнем, пояснюють важливість та необхідність роботи пожежників, а також надають ази першої домедичної допомоги. Зокрема, такі знання надають і в християнському дитячому таборі, що діє на базі Деліївської школи.

«Дуже важливо, щоб у кожній громаді всі, від найменшого й до найбільшого, розуміли важливість такої праці, а також постійно молилися за наших рятувальників, які, ризикуючи своїм життям, приходять на допомогу в біді», — додає о. Олег.

У Маріямполі молилися за «вогнеборців»У Маріямполі молилися за «вогнеборців»У Маріямполі молилися за «вогнеборців»У Маріямполі молилися за «вогнеборців»

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело