У Раві-Руській відзначили 30-ліття храму Різдва св. Івана Хрестителя

У Раві-Руській відзначили 30-ліття храму Різдва св. Івана Хрестителя

У 7-му неділю після Пасхи владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у парафії Різдва св. Івана Хрестителя, м. Рава-Руська.

На порозі храму Архиєрея вітали парафіяни, молодь та діти парафії, а адміністратор парафії о. Андрій Овчар, запросив єпископа звершити Святу Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія владика Михаїл виголосив проповідь, у якій згадав отців 1-го Вселенського собору, які вберегли нашу віру і передали її для нас від апостольських часів.

У Раві-Руській відзначили 30-ліття храму Різдва св. Івана Хрестителя

“Сьогодні нас зібрала віра в Бога Творця і Спасителя нашого, щоб ми в повноті церковній могли заявитися перед Богом, благословити день, який здійснюється у Євангелії і входить у наше життя Доброю Новиною. 

Господь всього творіння сотворив світ і не залишає, щоб ми жили в ньому, як хотіли, а залишає у спадщину світ у досконалій формі, у якій я Господь знаходить свого Сина.

Світ є віддзеркаленням Божого Сина.

Вдячність Богові за світ відкриває наше майбутнє, якого ми не знаємо – це довіра до нашого Творця, який віддав своє життя за майбутність і тепер гідність, Йому не байдуже що нас чекає.

Ми святкуємо отців 1-го вселенського собору, які встановили символ віри, у якому вміщена наша віра.

Поєднання Бога з людиною.  

Любов, яку ми віддзеркалюємо – дарує життя. Нам потрібно віддавати любовʼю за любов. Ми повинні розкривати і щодня будувати життя у вірі, щоб бути охочими у служінні один одному.

Наше покликання  – жити на майбутнє.

Колись одна жінка сказала мені такі слова: “Чини так, як би ти мав жити 100 років, а живи так, як би мав завтра вмерти”.

Євангельські засади нашого життя.

Нашим завданням є святкуємо Церкву і віру, щоб разом могти в мирі і любові Господа молити, просити і Господь нам дасть.

Нехай Господь нам дасть втрачений мир, щоб дари могли розвиватися у нашому житті.

Хай Пресвята Богородиця, до якої апостоли мали велике довірʼя стане нашою вчителькою віри. Ми є вірними один одному і у вірі та любові закликаємо, щоб витримати в боротьбі і у євангельській новині ціною терпінь, боротьби, намагань і навіть жертви, якої вимагає в нас мораль.” – із проповіді владики Михаїла.

Після відпусту і многоліття єпископ подякував парафіянам за любов, яку несуть уЦеркві і несуть у життя, адже Церква веде через смутки і радості – це історія змагань.

Відтак була зачитана вітальна грамота з нагоди 30-ліття парафії Різдва св. Івана Хрестителя, а також Декрет про церковну нагороду для адміністратора парафії о. Андрія Овчара на право носіння наперсного хреста.

У Раві-Руській відзначили 30-ліття храму Різдва св. Івана Хрестителя

У подячному слові о. Андрій згадав усіх будівничих храму, які молилися разом у цей день, тих, які переставилися до вічності, а також тих, хто служив у ньому.

Настоятель подякував владиці за присутність, благословення та батьківське слово.

Моління завершилось процесійним обходом та окропленням вірних свяченою водою.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Джерело