​​Зміни у законодавстві для ВПО та послуга муніципальної няні – відбулося чергове засіданні Координаційного…

​​Зміни у законодавстві для ВПО та послуга муніципальної няні – відбулося чергове засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОДА

Цьогоріч 3 493 випускники загальноосвітніх закладів отримали документи про здобуття освіти. Серед них 194 випускника 9-х класів, які отримали свідоцтва з відзнакою та 124 медалісти 11-х класів (90 – золотих та 34 – срібні медалі).

На період канікул керівникам територій доручено організувати літні табори для дітей при гуманітарних хабах.

Відбулись зміни у порядку забезпечення житлом ВПО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Зокрема, постановою КабМіну граничною датою перебування на квартирному обліку для тих, хто претендує на отримання грошової компенсації, встановлено 01.06. 2024.

В області нині перебуває на обліку 536 осіб з числа ВПО, які захищали Україну, вже придбали житло 363 учасника бойових дій, ще близько 50 осіб отримали грошову компенсацію та перебувають у пошуку житла.

Розширено категорій осіб, які мають право на отримання послуги «муніципальної няні». Послуга стає більш актуальною через те, що право на неї отримують ВПО та особи, які разом із дітьми проживають на територіях, де неможливе функціонування закладів дошкільної освіти. «Муніципальною нянею» може стати родич дитини.

Члени Координаційного центру підбили підсумки та затвердили результати виконання рішень за підсумками минулих засідань.

​​Зміни у законодавстві для ВПО та послуга муніципальної няні – відбулося чергове засіданні Координаційного...

Джерело