Соціальна стійкість Києва під час воєнного стану: Марина Хонда прочитала гостьову лекцію для учасниць Київської Академії жіночого лідерства

Марина Хонда, заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві, провела гостьову лекцію для слухачок Київської академії жіночого лідерства. Про це повідомили в Управлінні з питань гендерної рівності КМДА.

У межах лекції «Соціальна стійкість міста Києва під час воєнного стану» Марина Хонда розповіла про досвід столиці та стратегії, що допомагають Києву зберігати соціальну стійкість під час війни.

«Соціальна сфера – це насамперед люди. І єдиний шлях досягнути соціальної стійкості – зробити стійкими нас самих. Київська Академія жіночого лідерства – це багаторічний успішний проєкт неформальної освіти, розпочатий у 2021 році. Він посилив управлінську спроможність і згуртував понад 200 жінок державної та публічної служби Києва. Цього року Академія вперше залучає жіночі громадські організації для посилення їх ролі й участі у прийнятті рішень на місцевому рівні. Для успішної співпраці місцевого самоврядування із громадським сектором нам потрібно розуміти специфіку роботи одне одного. Як приймаються рішення, які виклики та можливості виникають, як ми можемо підтримувати одне одного – це ключові аспекти, які обговорювались», – сказала Марина Хонда.

До лекції долучились лідерки громадських організацій, учасниці Коаліції «Київ–1325», керівниці структурних підрозділів КМДА та Київради, випускниці Академії.

Джерело