Влада і Церква об’єднує зусилля задля збереження українського довкілля

Влада і Церква об'єднує зусилля задля збереження українського довкілля

З метою налагодження співпраці задля поширення екологічних знань серед населення, 20 червня відбулася зустріч т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів ЛВДА Оксани Григорівної Війтик з Правлячим Архієреєм Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ владикою Михаїлом Колтуном, головою Екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Юрієм Годісем та екореферентом Буського деканату о. Євгеном Мигалем.

В рамках робочої зустрічі учасники проаналізували можливості співпраці у межах Сокальсько-Жовківської єпархії, звернули увагу на екологічні проблеми, які щодня торкаються кожного, а також поділилися думками про спільний внесок у збереження природи, як вияв любові до Творця.

Окрім цього державні та церковні природоохоронці поділилися ідеями щодо поширення екологічних знань серед дітей, молоді та дорослого населення, говорили про напрацювання та залученість до спільних заходів з метою запобігання виникненню пожеж у природному середовищі та не використання пластикових квітів.

Оксана Війтик зазначила, що чим більше структур буде залучено до просвітницької роботи – тим швидше побачимо результати в екологічній сфері.

Натомість владика Михаїл подарував свою авторську збірку екопоезії «Весь світ молитвою Благословляю» а о. Юрій передав низку видань Бюро УГКЦ з питань екології (Екологічний декалог Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, банери проти підпалів і використання штучних квіті на цвинтарях, тематичні ігри), як взірці екологічного служіння Церкви.

На завершення зустрічі учасники обмінялися контактними даними та зробили спільне фото на пам’ять.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело