Виставка «Розпізнати. Реагувати»: як мистецтво допомагає говорити про безпеку дітей

З 25 по 30 червня Київ стане місцем зустрічі мистецтва і важливих соціальних питань завдяки виставковому проєкту «Розпізнати. Реагувати» у Київській міській галереї мистецтв «Лавра». Організатори виставки – Центр гідності дитини Українського католицького університету та Київська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви.

Виставка «Розпізнати. Реагувати»: як мистецтво допомагає говорити про безпеку дітей

Виставка є частиною міжнародного проєкту «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви» Центру гідності дитини УКУ, що має на меті привернути увагу суспільства до проблем дитячої безпеки та важливості захисту дітей від насильства.

Запрошуємо всіх охочих, включаючи дітей та їхніх друзів, відвідати цей важливий захід.

Авторка робіт, Уляна Креховець, талановита художниця та іконописиця, використовує техніку начерку, створюючи зображення швидкими лініями та плямами без виправлень. Ця, на перший погляд, проста форма містить у собі глибокі сенси, розкриваючи важливі аспекти безпеки дітей та демонструючи різні ситуації, пов’язані з цією темою.

Мистецька інсталяція звертає увагу на важливі питання: як розпізнати насильство і захистити дитину від нього; що можна зробити для безпеки дітей; як виховати в дітях стійкість та вміння реагувати на небезпеку і закликає до власних пошуків відповідей на ці питання.

Під час виставки буде діяти простір рефлексії для дітей та дорослих, де кожен зможе у творчий спосіб переосмислити поняття безпеки та зобразити свої враження від мистецьких сюжетів виставки. Це буде чудова можливість для глибокого занурення в тему та особистого осмислення побаченого.

Місце проведення: Київська міська галерея мистецтв «ЛАВРА», м. Київ, вул. Лаврська, 7Б (вхід з провулку Лаврського, 9, білі ворота)

Дата: 25-30 червня

Час роботи:

– Вівторок – П’ятниця: 10:30 – 18:00

– Субота: 10:30 – 17:00

– Неділя: 11:00 – 18:00

Вхід вільний

Контакти: cdc@ucu.edu.ua, +38 (098) 730 1926

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело