Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника

Сьогодні, 23 червня, у день празника Зіслання Святого Духа (П’ятидесятниці), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман здійснив пастирський візит на парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день її храмового празника. Архиєрей очолив Божественну Літургію, на якій спільної із громадою вірних молився за український народ, військо та дар справедливого миру для України.

Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празникаСпіслужили архиєрею декани Тернополя о. Віталій Козак, о. Роман Ваврух, настоятель храму о. Роман Дутчак, священнослужителі міста Тернополя.

У своїй проповіді кир Володимир говорив про Церкву, яка очікує дару Святого Духа: «В цей час ми з тугою очікуємо, що і на нас зійде Святий Дух, на Церкву, яка без Святого Духа не має жодного оправдання свого існування, і на кожного особисто, щоб знову в нас ожило все закостеніле і засохле… Святий Дух спроможний знову повернути життя, яке втратило силу, змагаючись з жахливими буднями наших сьогоднішніх життєвих обставин. Людина тужить за життєдайністю та справжнім життям, вважаючи, що те, чим живе, не відповідає стандарту справжнього життя».

Владика наголосив, що «за допомогою Святого Духа Бог створив світ, і він може нас створити чи зробити новими… Коли ми говоримо про Святого Духа, то маємо на увазі лише духовну сторону, тому Він прагне набагато більше: розпалити наші почуття, просвітити їх, щоб ми усіма нашими почуттями реально сприймали Бога у цьому світі. Коли наші почуття є тверезі, тоді наше життя стане тим, чим має бути від Бога. Щойно тоді ми будемо цілковито присутні у цьому світі».

Відтак єпископ додав, що «у цей драматичний та складний час для нас, нашого народу і нашого майбутнього, ми звертаємося до Духа Святого і просимо Його дарів, щоб вони щедро вилилися на нас. Через віру та мудрість, надію та довіру до Бога, усвідомлюємо, що живемо в справді доленосних часах, від відповіді та дії кожного з нас, від любові та самопожертви кожного зокрема – залежить майбутнє нашого народу.

Сьогодні ми з великою вдячністю та пошаною схиляємо наші голови та дякуємо усім захисницям та захисникам, які, ведені любов’ю до рідного народу, обороняють наше життя. Також благаємо Божого благословення та дару любові від Духа Святого для їхніх рідних».

Насамкінець, кир Володимир подякував отцю Роману Дутчаку за старанну працю на парафії, волонтерське та капеланське служіння на благо українського народу; привітав зосібна священників, церковну громаду, спільноти, які активно служать на благо Церкви Христової. Після Чину водосвяття відбулося окроплення вірних освяченою водою та частування на парафіяльному подвір’ї.

Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника Владика Володимир Фірман візитував парафію Пресвятої Трійці міста Тернополя у день храмового празника  

пресслужба архиєпархії

Джерело