✔️Відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

✔️Відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. На засіданні розглянули рівень заробітної плати у будівельній галузі, основні причини виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня, нижче середнього розміру заробітної плати по області в галузі та заслухали керівників і представників таких підприємств.

✔️На засіданні комісії з надання адресної матеріальної допомоги у рамках обласної комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» розглянули 23 заяви. За результатами обговорення комісія рекомендувала надати матеріальну допомогу на загальну суму 59,5 тис. грн.

✔️Створено спеціальний дашборд про соціальні послуги доступні у Чернівецькій області. Це платформа, на якій міститься інформація про державних та недержавних надавачів соціальних послуг на території Чернівецької області в розрізі громад.

✔️Шість буковинських громад отримали електричні велосипеди. Йдеться про громади, де функціонують Центри надання соціальних послуг. Зокрема, цим транспортом кермуватимуть фахівці, які надають соціальну послугу «Догляд вдома», із Клішковецької, Неполоковецької, Сокирянської, Ставчанської, Топорівської та Юрковецької територіальних громад.

✔️В ОКУ "Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги" запрацював компʼютерний клас, який в рамках проєкту створила громадська організація «Допомога та Надія», до складу якої входять внутрішньо переміщені особи і яка протягом двох років впроваджує діяльність з інтеграції та адаптації вимушених переселенців та мешканців місцевих громад.

✔️Відбувся дводенний тренінг «Посилення спроможності суб’єктів надання соціальних послуг ветеранам та членам їхніх сімей: психологічний та правовий аспекти». Організувала захід Чернівецька ОВА та Програма розвитку ООН в рамках проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» (EPSR), який фінансується Урядом Швеції через шведську агенцію міжнародного розвитку (SIDA) та імплементується ПРООН в Україні.

✔️Відбувся День спільнодії. Інтерактивний культурно-просвітницький захід проходив в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініціативи першої леді Олени Зеленської.

✔️Результати моніторингу НСЗУ надавачів послуг за Програмою медичних гарантій обговорили під час зустрічі представників НСЗУ із головами громад та керівниками закладів охорони здоров’я. У зустрічі взяла участь голова Національної служби здоровʼя України Наталія Гусак. Торік НСЗУ профінансувала за програмою медичних гарантій законтрактовані заклади охорони здоров’я Чернівецької області на понад 3 млрд грн.

✔️Вперше в області було проведено конкурс на кращий колективний договір серед закладів охорони здоров’я. переможцями стали 8 медичних закладів.

✔️У Чернівецькому медичному фаховому коледжі проведи 2-денний тренінг для працівників закладів охорони здоров'я Буковини з базових основ тактичної медицини.

✔️На Буковині завершили свою роботу 205 таборів та пришкільних шкіл. Літня відпочинкова кампанії «БукЛІТО-2024» триває.

✔️Відбувся організаційний комітет із підготовки до відзначення цьогоріч у серпні 190-річниці з дня народження видатного українського письменника Юрія Федьковича. Обговорили низку питань, зокрема, підготовку культурних заходів, виставок, літературних читань, а також залучення місцевих шкіл і творчих колективів до участі в урочистостях, збереження історичних місць, пов'язаних із життям і творчістю Юрія Федьковича.

✔️Презентовано 2 книги видані за сприяння програми підтримки книговидання Чернівецької ОВА: краєзнавчу працю Іллі Стринадка «Вижниця: Верхня, Нижня, Нова» та поетичний доробок Інги Кейван «Діти Беслану»

✔️Проведено військово-патріотичний вишкіл для молоді Дністровського району.

✔️Відбулось засідання Молодіжної ради при Чернівецькій обласній державній адміністрації.

✔️Буковинські спорсмени Філіпчук Ангеліна, Бородатий Іван та Руснак Андрій, вихованці Кіцманської ДЮКСШ, вибороли золоту та дві срібні медалі 29th Hungarian Kickboxing World Cup, що відбувуся у Будапешті (Угорщина).

Джерело