Владика Михаїл звершив богослужіння у Сільці з нагоди храмового празника

Владика Михаїл звершив богослужіння у Сільці з нагоди храмового празника

У понеділок Святого Духа єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії Різдва св. Івана Хрестителя, що в Сільці, Червоноградського деканату.

У часі проповіді єпископ зазначив, що ми налаштовані на свято Святого Духа, про якого Іван Хреститель був покликаний свідчити, тому можемо легко поєднати у вірі народження Івана Хрестителя із Зісланням Святого Духа, бо його народження і служіння є в  часі, коли Святий Дух відкриває явління.

«Пророки були покликані, щоб розрізняти знаки часу і розпізнавати явління. Господь посилав пророків, щоб вони  стверджували дію Святого Духа на землі. Світ сам не існує, є сила Божа, яка дала силу життя.

Дух Святий рівнобезначальний з Отцем і Сином. Він ширяв над безоднею і творив життя. Ісус Христос – Син Божий, матеріалізував слово в собі, сповнюючи  волю Отця Небесного, і в такий спосіб Бог проникав у світ волею і дією Божої благодаті.» – йдеться у проповіді.

Цитуючи Катехизм Архиєрей зазначив, що Отець Небесний споглядаючи цей світ, любується ним, тому що в ньому бачить лице свого Єдинородного Сина, який з Отцем є за одно.

СВІТЛИНИ

«Господь своєю ласкою не опускає нас, але своєю дією зцілює наші рани. Господь, який воплотився, помер і воскрес –  зіслав Святого Духа у цей світ, щоб утвердити у вірі і піднести до Отця Небесного оправданих. Ми маємо старатися, щоб не грішити і через покаяння приходити до Отця Небесного.» – мовив владика.

Згадуючи становлення християнства у нашій Державі, проповідник наголосив, що святий Володимир обрав віру в правдивого і живого Триєдиного Бога.

«На Божій мудрості створена краса людська і християнська. Ми повинні відчитувати дари Святого Духа в нашому житті.

У світі існує зло, яке нас випробовує, але ми не повинні здатися під удар випробування, бо знаємо,що Бог запевнив нам поміч.

Нам потрібні дари Святого Духа, щоб не похитнутися в житті. 

Бог не опустив світ,  але рятує через нас, і це наше покликання у Святому Дусі.» – йдеться у духовному слові.

Аналізуючи події сьогодення, єпископ мовив, що ми  не маємо фізичної впевненості, бо всі занепокоєні, але ми, які прийняли віру в Христа і скріплені Святим Духом, є тими, які живемо в Церкві,  яка пройшла через випробування і свідчить Христа.

«Випробування, які ми в собі переносимо, маємо перейти з живою вірою. Ми віримо в Боже провидіння, що Господь провадить нас до перемоги.» – завершив Архиєрей.

Після богослужіння владика Михаїл побажав, Дії Божої благодаті, який все живить, щоб ми удостоїлися повноти Божої благодаті, вміти ділитися вірою і витривалістю, щоб ми втішатися вірою, яка дає нам силу вистояти.

Владика Михаїл звершив богослужіння у Сільці з нагоди храмового празника

Настоятель парафії о. Петро Якимець привітав ювілярів та іменинників, серед яких і сотрудника храму о. Івана Притулу.

Дякуючи єпископові адміністратор склав подяку йому за молитви і приклад у служінні, у любові до Божої Матері і до своєї мами. Також подякував за трепетне відношення до священників, любов і прощення.

Завершилось богослужіння молитвою за Україну «Боже великий, єдиний».

Пресслужба єпархії

 

 

 

Джерело