Архиєрейське богослужіння у с. Діброва

У неділю Зіслання Святого Духа владика Петро відвідав парафію у с. Діброва, Белзького деканату.

На подвір’ї храму архиєрея вітали парафіяни та настоятель парафії о. Степан Марцінковський, який запросив єпископа звершити Архиєрейську Божественну Літургію.

У часі богослужіння владика Петро виголосив проповідь, у якій роздумував над 

Господь завершив діло спасіння: “Він воскрес із мертвих і мусить відійти, щоб зійшов Святий Дух, який буде провадити і роздавати різні дари і благодаті. Апостоли десять днів у Єрусалимі очікували на дар Святого Духа. 

Апостоли, які бачили Ісуса Христа після воскресіння до моменту Зіслання Святого Духа не діяли, але у часі П’ятидесятниці вони у вогненних язиках отримують Духа Святого і йдуть проповідувати про Воскреслого Христа.

Апостольська проповідь була зрозуміла для всіх на своїй мові. Для Церкви це важливий знак, бо Церква є тою, яка проповідує про живого Бога.

Християнином є той, хто хоче ділитися з іншими своїми відносинами з Богом. Людина, яка досвідчила Божу присутність не хоче затримувати віру для себе, вона хоче ділитися нею, бо віра це не приватна справа. Віруюча людина хоче ділитися тим, що вона бачила і досвідчила в духовному досвіді. 

Батьки хочуть передавати віру своїм дітям і свідчити нею.

Апостоли, які отримали дар Святого Духа, отримали сміливість йти і проповідувати. Ісус казав не боятися апостолам, що мають говорити, бо Дух Святий подасть, що мають казати.

Сьогодні ми святкуємо день народження Церкви. Церква має місійний характер і говорить про Бога, який є любов’ю і джерелом життя.

Боже слово закликає шукати Царства небесного, а все інше додасться, тому ми збираємося у Божому храмі, бо потребумо Божої присутності у нашому житті”.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Джерело