Екзарх Харківський виступив перед братами духовних семінарій УГКЦ

Екзарх Харківський владика Василь Тучапець, ЧСВВ, розповів учасникам спецкурсу ПМВ про сьогодення його екзархату. “За це останнє десятиліття вірні разом із духовенством пережили і пандемію, і війну, яка триває. Дві наші церкви пережили окупацію, – зазначив владика Василь.

Екзарх Харківський виступив перед братами духовних семінарій УГКЦХарківський екзархат є цікавим для УГКЦ, тому що до цього часу ніколи там не було нашої структури. На сьогодні служіння нашої Церкви у Харкові можна окреслити у такий спосіб: це як самарянин, який спішить з допомогою тим, хто потребує”.

Екзарх Харківський виступив перед братами духовних семінарій УГКЦЄпископ підкреслив, що катедральна парафія екзархату особливо включається в гуманітарну допомогу і солідарність з евакуйованими з прикордонних зон. В цих несприятливих і небезпечних умовах дуже важливо, щоб священник там перебував разом із людьми.

Екзарх Харківський виступив перед братами духовних семінарій УГКЦ

“Ми потребуємо священників, але необхідні чесноти сьогодні – сміливість і жертовність. Такою мала б бути їхня віра”, – резюмував екзарх Харківський.

Цьогоріч XIII спецкурс з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання Пасторально-міграційний відділ УГКЦ проводить у Зарваниці. У заході беруть участь понад 80 вихованців 5 духовних семінарій УГКЦ: Київської, Дрогобицької, Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської.

Екзарх Харківський виступив перед братами духовних семінарій УГКЦПовідомили в ПМВ УГКЦ

Джерело