На флагштоку КМДА підняли кримськотатарський прапор (+фото)

26 червня, в День кримськотатарського прапора, на флагштоку КМДА замайорів національний кримськотатарський стяг.

У заході з підняття прапора взяла участь заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, яка від імені Віталія Кличка привітала кримськотатарський народ із цим святом.

«Кримськотатарський прапор неодноразово піддавався заборонам із боку радянської влади. Тільки з моменту повернення кримських татар на півострів, після проголошення незалежності України, цей стяг розпочав власне відродження разом зі своїм народом. Після тимчасової окупації Криму у 2014 році росія поновила злочинні спроби знищити історичну пам’ять, самобутню культуру та мову кримськотатарського народу. А повномасштабна війна призвела до ще більшого погіршення ситуації з основними свободами та правами людини на кримському півострові. Сьогодні кримськотатарський прапор є символом боротьби за права корінного народу Криму та звільнення півострова від російської окупації, а також одним із символів відновлення територіальної цілісності України. Віримо, що зовсім скоро у вільному Криму знову замайорять кримськотатарський та український прапори!» – наголосила Ганна Старостенко.

У заході також взяв участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Він подякував воїнам ЗСУ, зокрема кримськотатарського походження, висловив слова підтримки політв’язням та привітав усіх із Днем кримськотатарського прапора.

Джерело