Привітання Київського міського голови з Днем кримськотатарського прапора

Сьогодні ми підіймаємо кримськотатарські прапори, щоб вшанувати мужність корінного народу Криму й Української держави. Оскільки цей народ сформувався на території, яка сьогодні перебуває в міжнародно визнаних кордонах України, і не має державності поза її межами. 

26 червня – День кримськотатарського прапора – символу незламності та єдності, боротьби за свободу та право на самовизначення.

Нині цей стяг є символом боротьби за права корінного народу Криму, звільнення півострова від російської окупації та одним із символів відновлення територіальної цілісності України.

Кримські татари, які поверталися з депортації на свою історичну землю, відродили самобутню традицію самоврядування, свою національну символіку.

Сьогодні кримські татари як представники великої української нації демонструють незламність духу, мужньо б’ються проти російських окупантів у лавах Збройних Сил України.

Нас обʼєднують не тільки спільні кольори прапорів, а й спільне бачення майбутнього в новій відбудованій Україні.

Наша спільна боротьба обов’язково завершиться перемогою. І кримськотатарський прапор знову замайорить над Бахчисараєм і Форосом, Джанкоєм та Гурзуфом.

Тому що Крим – це Україна!

Слава Україні!

 

        Мер Києва                                                                       Віталій Кличко

Джерело