“Щоб служити”, ступаючи “В дорозі з надією”: подорож Папи в Люксембург і Бельгію

"Щоб служити", ступаючи "В дорозі з надією": подорож Папи в Люксембург і Бельгію

У Ватикані представлено логотипи та гасла Апостольських відвідин Папи Франциска Люксембургу й Бельгії, що відбудуться наприкінці вересня.

Як ми вже повідомляли, від 26 до 29 вересня 2024 року Папа Франциск здійснюватиме свою чергову Апостольську подорож, що охопить Люксембург і Бельгію. У Ватикані оприлюднено логотипи та гасла цього візиту.

Відвідини Люксембургу відбуватимуться під гаслом: «Щоб служити», що є посиланням на Христа, Який «прийшов не, щоб Йому служили, а щоб служити», як читаємо в Євангелії від Матея. Гасло вказує на те, що також і Церква, наслідуючи приклад Учителя, покликана служити людству. На логотипі бачимо стилізоване зображення Папи Франциска, який благословляє на тлі катедрального собору Пресвятої Богородиці. Використані жовтий і білий кольори – це кольори ватиканського прапора, а синій вказує на глибоко вкорінену в історії люксембурзького католицизму набожність до Пречистої Діви Марії.

Логотип другої частини подорожі представляє стилізовану карту Бельгії, яку перетинає дорога, по якій ступають люди різного віку, стану і різних культур, що виражається різними розмірами і кольорами, з Папою посередині в білому одязі. Під зображенням бачимо гасло Апостольської подорожі: «В дорозі з надією». Композиція є закликом прямувати разом дорогою, яка є історією країни, але також Євангелієм, дорогою Ісуса Христа, нашої Надії.

Джерело: vaticannews.va

Джерело