Синод 2024: триває праця над Instrumentum Laboris другої сесії XVI асамблеї

Синод 2024: триває праця над Instrumentum Laboris другої сесії XVI асамблеї

Звичайна рада Генерального секретаріату Синоду розглянула першу чернетку Робочого документа другої сесії Синоду про синодальність.

У днях 23 і 24 червня 2024 р. у Ватикані відбувалася зустріч Звичайної ради Генерального секретаріату Синоду, щоб обговорити першу чернетку Робочого документа другої сесії XVI Звичайної асамблеї Синоду єпископів на тему: «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь, місія».

«Ми хотіли провести цю широку консультацію, щоб зберегти послідовність з принципом циркулярності (те, що походить з низів, повертається до низів), який оживив весь синодальний процес. Цей перегляд матеріалів, опрацьованих у світлі отриманих звітів, має також стати з боку Генерального Секретаріату вправою тієї підзвітності, яка характеризує синодальну Церкву і яка, я впевнений, засвідчить автентичність синодальної праці», – зазначив кардинал Маріо Ґрек, Генеральний Секретар Генерального секретаріату Синоду. Деякі члени ради брали участь в обговоренні в режимі онлайн.

Праця із залученням широкого кола експертів

Перша версія Instrumentum Laboris була приготована після зустрічі богословів, яка відбувалася на початку червня з метою опрацювати звіти, отримані від єпископатів, академічних інституцій та напрацювань різних зустрічей, які відбувалися після першої сесії. Як зазначається в комюніке Генерального секретаріату Синоду, цей текст було надіслано не лише членам ради, але й приблизно 70 представникам різних станів Божого люду в різних частинах світу, які представляють різні богословські «школи».

З благословенням і пітримкою Папи

Зустріч також стала нагодою обмінятися думками щодо перебігу синодального процесу. На основі зауважень, зібраних під час засідання ради буде приготовано нову версію Робочого документа, який після схвалення членами ради підлягатиме остаточному затвердженню з боку Святішого Отця. Папа Франциск прийняв учасників зустрічі 24 червня вранці, заохотивши далі продовжувати працю. Планується, що остаточно затверджений Робочий документ буде оприлюднений у першій декаді липня.

Джерело: vaticannews.va

Джерело