У Києві провели навчання з ліквідації наслідків лісових пожеж і в разі хімічної небезпеки на об’єкті критичної інфраструктури  

Сьогодні, 26 червня, у столиці провели комплексні навчання з представниками органів муніципальної влади, сил цивільного захисту Києва, спеціалізованих служба та аварійно-рятувальних підрозділів щодо реагування в разі виникнення хімічної небезпеки на об’єкті критичної інфраструктури та лісових пожеж. Навчання провели з урахуванням безпекових вимог під час воєнного стану. Про це під час навчань на базі однієї з аварійно-рятувальних служб міста повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

«Це не нові і не перші навчання. Ми перевіряємо готовність системи цивільного захисту до ліквідації будь-яких надзвичайних ситуацій. Сьогодні перевірили повноту і реальність розроблених планів реагування органів муніципальної влади і сил цивільного захисту щодо виконання завдань під час організації та проведення аварійно-рятувальних робіт у разі масованих ракетних атак країни-агресора на об’єктах лісопаркових господарств та критичної інфраструктури. Також вдосконалили практичні навички взаємодії, перевірили покрокову готовність до запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій під час лісових пожеж і при пошкодженні об’єкта критичної інфраструктури. Ускладнили надзвичайні ситуації ще й метеоумовами: сонячно, температура повітря 25-30° тепла, швидкість вітру 10-15 м/с. Жодна з ланок цивільного захисту столиці не може і не має права розслаблятися, особливо в час війни», – сказав Роман Ткачук.

Для тренувань застосували велику матеріально-технічну базу: штабний автомобіль (штаб), спеціальну техніку та обладнання для проведення аварійно-рятувальних робіт на воді, при пожежі, для контролю рівня забрудненості атмосферного повітря, надання екстреної медичної допомоги потерпілим тощо. Усього до навчань долучився 21 учасник – представники департаментів КМДА, районних в місті Києві держадміністрацій, комунальних підприємств, аварійно-рятувальних і медичних служб.

Нагадаємо, що нещодавно у столиці провели спільні навчання з надання екстреної допомоги тваринам в умовах надзвичайних подій. Раніше відбулися навчання для протидії наслідкам повені: задіяли сили цивільного захисту, спеціалізовані служби та аварійно-рятувальні підрозділи.

Джерело