«Війну я уявляв по-іншому, а те, що побачив на сході, мене дуже вразило» – прикордонник Віталій

«Свій військовий шлях у Держприкордонслужбі я розпочав строковиком три роки тому. А з початком повномасштабного вторгнення прийняв рішення підписати контракт та стати на захист своєї держави», – розповідає прикордонник Віталій Поліщук.

До початку повномасштабного вторгнення Віталій проходив службу на західному кордоні, а коли ворог зазіхнув на рідну землю, не вагаючись  вибув з підрозділом на Донеччину, де три місяці боронив територію України.

«Війну я уявляв по-іншому, а те, що побачив на сході, мене дуже вразило: повна розруха, постійні обстріли та штурм позицій. Проте, з часом, звик до тієї обстановки, а підтримка побратимів та просування у бік ворога та відбиття наших територій мотивували боротися далі», – зазначає прикордонник.

Зараз Віталій опанував нову для себе справу – кінологію. Разом зі своєю чотирилапою напарницею Лексі він навчався виявляти та затримувати правопорушників.

«Після повернення зі сходу я завів собаку, адже саме чотирилапий друг допомагав мені відволіктися та не думати про все, що довелося пережити. Так я вирішив стати кінологом, аби бути завжди поруч зі своїм напарником та в парі боронити кордон», – каже кінолог.

Навчання уже завершилось, а кінолог та його чотирилапа напарниця успішно опанували курс і тепер вони одна команда, надійні напарники та вірні друзі, які розуміють один одного без слів та разом продовжують боронити державні рубежі.

 

Джерело