Храмове свято відзначила парафія Пресвятої Трійці у Полтаві

Свято П’ятидесятниці – знакове і важливе для парафіян громади Пресвятої Трійці міста Полтави. Це храмовий празник парафії, яка об’єднує вірних української греко-католицької церкви у місті понад 20 років.

Храмове свято відзначила парафія Пресвятої Трійці у ПолтавіЦьогоріч Архирейська Літургія вперше проходила в залі парафіяльного центру, бо каплиця, що слугувала вірним майже 10 років, взимку була знищена пожежею.
Храмовий празник парафії завжди збирав багато гостей. Ось і цього разу на свято завітав екзарх Харківський владика Василій, а також священники греко-католицьких парафій Полтавщини та римо-католицької парафії Полтави.
У своїй проповіді владика Василій провів аналогію з євангельською наукою, як під впливом Святого Духа змінюються внутрішні відчуття, прагнення та настрої людини, як вона з боязкої та несміливої може перетворитися на справжнього воїна Христового; наголосив про важливість молитви, особливо в теперішній час війни для того, щоб мир і спокій прийшов у наші домівки, щоб ми здобули омріяну перемогу.

Храмове свято відзначила парафія Пресвятої Трійці у ПолтавіАрхирейська Літургія, що її очолив владика Василій, завершилася співом церковного гімну “Боже, великий, єдиний…” – молитвою прослави, подяки і прохання водночас.
Після Служби Божої усі парафіяни та гості свята мали змогу поспілкуватися за святковою трапезою.
Владика Василій схвально відгукнувся про хід будівництва храму, який парафія почала будувати навесні, а також відзначив згуртованість та єдність парафіян навколо спільних важливих справ.
Варто зазначити, що багато парафіян громади є зараз в лавах ЗСУ, навіть жінки є військовими медиками. Парафія пишається своїми людьми, котрі захищають Україну від російського агресора на полі бою, вагомо допомагає їм та іншим військовим необхідними засобами, транспортом тощо, звершує щоденні молитви до Господа за збереження життів наших воїнів та перемогу України.

Храмове свято відзначила парафія Пресвятої Трійці у ПолтавіПовідомила Валентина Кролевська

Джерело