Кардинал Краєвський передав реанімобіль від Папи Зборівській лікарні

Кардинал Краєвський передав реанімобіль від Папи Зборівській лікарні

Папський розподілювач милостині виконав доручення – доставив і передав медзакладові в Зборові на Тернопільщині карету швидкої допомоги, яка донедавна чергувала під час богослужінь і заходів на площі Святого Петра. В коментарі для Радіо Ватикану – Vatican News він також розповів, як стали в нагоді електрогенератори, які Апостольська елемозинерія почала закуповувати й передавати в Україну наприкінці 2022 року.   Місія виконана: ввечері, 26 червня 2024 р., кардинал Конрад Краєвський, Префект Дикастерії служіння милосердя, передав НКП «Зборівська лікарня» реанімобіль, який він привіз з Ватикану. В церемонії в місті Зборові на Тернопільщині взяли участь єпископи РКЦ в Україні та представники місцевої і державної влади.

«Лікарня, – пояснив Апостольський елемозинарій ватиканським медіа, – звернулася до Папи з проханням про карету швидкої допомоги. Вибір впав на автомобіль з ватиканського автопарку, який в основному використовувався під час заходів на площі Святого Петра. Його оснастили всім необхідним обладнанням для порятунку життя».

Порятунок поранених під знаком любові, що об’єднує

Передача відбулася в атмосфері глибокої і сердечної вдячності. Ольга Ярмоленко, очільниця департаменту охорони здоров’я Тернопільської області, пояснила кардиналу, що двічі на місяць із зони бойових дій прибуває потяг з пораненими солдатами. «Для перевезення поранених з вокзалу до лікарні, – зазначив він, – доводиться також використовувати приватні автомобілі, але вони не обладнані для порятунку життя, тому новий реанімобіль є важливим подарунком для них».

Кардинал Краєвський передав ключі та техпаспорт, який був оформлений на митниці, тож тепер лікарня може змінити ватиканські номери на українські та відразу використовувати транспортний засіб. Карета швидкої допомоги придасться, за його словами, й для надання допомоги похилим віком. Після офіційної передачі відбулося невелике прийняття. «При цій нагоді нас попросили про медичне обладнання, зокрема, й про кисневі апарати, і як тільки я повернуся до Ватикану, ми їх забезпечимо, тому що все це служить для порятунку життя», – сказав кардинал Краєвський, додаючи: «Це була приємна зустріч, на якій були присутні представники різних конфесій, греко-католики, римо-католики, православні, які об’єдналися заради порятунку життя, це і є справжня Церква, яка об’єднується заради порятунку ближнього, бо найбільша заповідь – любити Бога і ближнього свого, як самого себе».

Відновлена потреба в генераторах

У цьому контексті Префект Дикастерії служіння милосердя також склав подяку жертводавцям, які восени та взимку 2022 року допомагали придбати електрогенератори, які пізніше він особисто доставляв в Україну в рамках однієї з попередніх гуманітарних місій. Сьогодні цей дар виявився особливо актуальним. «В Україні електропостачання обмежене, кожного дня відсутнє по 9-10 годин, і це великі труднощі для тих, хто працює, для магазинів, помешкань, нічого не працює. Генератори, подаровані Ватиканом, працюють чудово. Ми придбали їх два роки тому і доставили вантажівками. Карітас розвозив їх, зокрема, по лікарнях. Це знак того, що пожертви дійшли до місця призначення, і для нас це велика радість», – сказав він ватиканським журналістам.

Кардинал Краєвський передав реанімобіль від Папи Зборівській лікарні

Джерело: vaticannews.va

Джерело