КМДА у співпраці з «Bloomberg Philanthropies», Klitschko Foundation та Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge оголосила фіналістів конкурсу бізнес-акселератора «Стійке місто»

27 червня відбувся відбір найкращих команд в акселераційну програму для участі у восьмому Міжнародному Фестивалі інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2024». Про це повідомив заступник голови КМДА, керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

«Круто, що серед учасників стільки інноваційних і прогресивних рішень. Впевнений, що акселератор допоможе їм вирости і досягти нових успіхів. Дякую партнерам і всім, хто долучився», – сказав Петро Оленич.  

Серед опрацьованих 50 заявок фіналістами стали:

  • 1 місце – універсальний утилізатор-газогенераторний котел ALLIGATOR;
  • 2 місце – 3B-3D друк архітектурних форм з інноваційних матеріалів;
  • 3 місце – KPI Energy Monitor – програмно-апаратний комплекс для ефективного енергоменеджменту.

Окремою номінацією відзначили проєкт «Безпечне місто» – для подальшої співпраці в імплементації рішень безпеки люків міста.

Проєкт «Моніторинг стану автономних генераторів на базі ДВЗ» відзначили спеціальною номінацією компанії DataGroup.

Учасники конкурсу представили рішення для аналітичних систем енергоменеджменту, програмні продукти для аналізу даних, інтерфейси для відображення результатів, IoT-системи для збору даних і алгоритми машинного навчання для оптимізації енергоспоживання.

У межах відкриття конкурсу відбулась панельна дискусія з теми: «Від стійкості житлової будівлі до стійкості міста». Під час заходу презентували методику оцінювання індексу стійкості житлових будівель та відібрали найкращі команди для участі в акселераційній програмі та восьмому Міжнародному Фестивалі інноваційних проєктів.

До складу журі увійшли представники міжнародних технологічних компаній, телекомунікацій та провайдерів, серед яких  Cisco, Data Group та «Київстар». 

Ця акселераційна програма є energy resilience ініціативою, спрямованою на пошук інноваційних технологічних рішень для підвищення стійкості житлових будівель Києва. Також вона є частиною співпраці з Bloomberg Philanthropies.

Джерело