Київ долучився до міжнародного саміту European University for Well-Being та домовився про співпрацю з французьким муніципалітетом

Делегація Київради та Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяла участь у міжнародному саміті European University for Well-Being у місті Нант (Франція). Очолив делегацію заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко. До її складу також увійшов депутат Київради Леонід Ємець.

Як зазначив Володимир Бондаренко, на саміті науковці, освітяни, представники громадських організацій і муніципалітетів із різних європейських міст обговорили актуальні питання укріплення партнерства, а також обмінялись своїми практиками та ідеями щодо покращення якості життя на рівні міст, регіонів і країн.

«Спільно з європейськими колегами фокусувались на планах подальшої взаємодії для залучення допомоги та ресурсів в Україну. Домовились із Нантом про співпрацю в низці проєктів, зокрема щодо підготовки Києва до зими, допомоги внутрішньо переміщеним особам та програми з ментального здоровʼя. Останню можна буде реалізувати спільно з київськими закладами вищої освіти та Нантським університетом. Пані мер Нанта Йоганна Роллан також виступила з ініціативою взяти на себе координацію допомоги Києву не тільки від метрополії Нанта, але й з інших міст регіону. Підтримка України та українців у Франції вражає», – наголосив Володимир Бондаренко.

Джерело