На Буковині судитимуть колишніх лісників, які за підробленими документами зрубали дерев на майже 4 млн грн

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо лісничого та двох майстрів лісу Берегометського лісомисливського господарства за фактом незаконної порубки деревини на майже 3,7 млн грн.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Посадовці підробляли документи щодо необхідності проведення санітарно-вибіркових рубок дерев, які були здоровими та не мали б бути зрубані. Вони вказували у документах неправдиві дані щодо стану та об’єму зрубаної деревини, аби штучно створити її надлишок.

Безпосередньою вирубкою лісу займалася приватна фірма рідної сестри лісничого. Він сам керував роботами начебто від її імені та укладав договори з лісгоспом.

За такою схемою зловмисникам вдалося протиправно зрубати, а згодом продати 206 дерев. Сума завданих державі збитків становить 3 млн 700 тис. грн.

Наразі ці особи звільнені та не працюють у лісовій галузі. Вирішується питання щодо відшкодування державі завданих збитків, зокрема, накладено арешти на транспортні засоби вказаних осіб.

Вони обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою осіб, службовому підробленні за попередньою змовою групою осіб та у незаконній порубці дерев у лісах, вчинених повторно, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

На Буковині судитимуть колишніх лісників, які за підробленими документами зрубали дерев на майже 4 млн грн На Буковині судитимуть колишніх лісників, які за підробленими документами зрубали дерев на майже 4 млн грн

Джерело