🏅 Сьогодні з нагоди Дня Конституції дві представниці Житомирщини отримали від Президента України Володимира Зеленського почесні звання

🏅 Сьогодні з нагоди Дня Конституції дві представниці Житомирщини отримали від Президента України Володимира Зеленського почесні звання.

❇️ Вчитель біології та хімії Білилівського ліцею Ружинської громади Валентина Музичук — «Заслужений вчитель України». Директор Звягельського музею родини Косачів-Драгоманових Людмила Гамма — "Заслужений працівник культури".

🏫 За 33 роки викладання в школі Валентина Музичук проявила себе як справжній професіонал, отримала багато грамот та нагород. Також неодноразово демонструвала організаторські здібності в шкільних та позакласних заходах. Її предмети щільно пов'язані з природою, тому вона виховує в учнях любов до навколишнього середовища та екології.

⚜️ У своїй роботі вчителька активно використовує нові методи викладання та ділиться досвідом з молодими педагогами. Її учні неодноразово ставали учасниками та переможцями обласних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, змагань та олімпіад з хімії та біології.

🔰 Валентина Музичук також вкладає багато роботи у виховання своїх учнів. Педагог проводить для дітей нестандартні позакласні заходи.

❇️ З початком повномасштабного вторгнення вона зайняла активну громадську позицію та почала допомагати нашим захисникам, які боронять нашу державу від підступного ворога. Пані Валентина є ініціатором проведення благодійних ярмарків в підтримку ЗСУ. Учні разом з батьками збирають кошти на прилади артилерійської розвідки та дрони для 110 окремої механізованої бригади. Також разом зі своїми учнями вона виготовляє окопні свічки для 58 бригади.

🏛 Людмила Гамма — керівниця Звягельського музею родини Косачів – Драгоманових.

📖 Цей музей є єдиним у світі закладом, що присвячений родині, в якій народилася наша славетна землячка Леся Українка. Тут часто проводяться різні мистецькі заходи, концерти, презентації книг, зустрічі з діячами культури.

🖼 Завдяки плідній роботі пані Людмили ми можемо познайомитися з духовною атмосферою родини Косачів, їхнім світоглядом, відношення до батьківщини, мови та звичаїв. Фонди музею складають близько 2000 одиниць, серед яких — колекція прижиттєвих видань Лесі Українки, Михайла Драгоманова, Михайла Старицького та інших.

🤝 Вітаємо Валентину Музичук та Людмилу Гамму із заслуженим визначенням та бажаємо подальших успіхів в їх такій важливій для суспільства справі. Дякуємо за великий вклад в освіту та культуру області!

Джерело