У столичній мерії відкрилась виставка картин ветеранів ЗСУ, створена ними під час реабілітації в госпіталі Києва

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відкрили виставку «…ти можеш мати мир, лише коли здатен його захистити…». Представлені на ній картини створені ветеранами ЗСУ під час реабілітації в госпіталі Києва.

Соціальна місія виставки – підтримати ветеранів, посприяти їхній інтеграції в сьогоднішнє суспільство і життя. Показати багатогранний внутрішній світ наших Захисників, здатність бачити і творити красу.

Серед авторів експозиції: Захисники «Азовсталі», колишні полонені Оленівки, військові зі складними контузіями та неврологічними ускладненнями. Завдяки урокам з олійного живопису від художниці Chepurna вони мали змогу відновити фізичний та емоційний стан під час реабілітації.

«Ці хлопці прості люди, вони мають звичайні почуття – страхи, біль, бажання і мрії. Багато з них сьогодні зневірилися і почуваються непотрібними й покинутими. Майстер-класи з олійного живопису дають багатьом надію і віру в себе. Розкривають у військових творчу сторону, про яку хлопці навіть не здогадувалися. Через картини вони проживають власні історії, відчувають і усвідомлюють самих себе, і попри все випромінюють добро й любов», – прокоментувала ідею реабілітації поранених через мистецтво художниця Chepurna.

Додаткова інформація для представників медіа за телефоном: 063-266-03-31.

Джерело