У столиці обрали кандидатів на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» (+фото)

У столиці обрали кандидатів на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Цього року ними стали хірург серцево-судинного відділення хірургічного лікування набутих вад серця «Інститут серця МОЗ України» Юрій Харенко та лікар акушерка-гінекологиня КНП «Консультативно-діагностичного центру» Шевченківського району Людмила Сакали.

Юрій Харенко активно оперує, виїжджає у прифронтові регіони та на передову, допомагає ЗСУ. Людмила Сакали пішла на фронт із перших днів війни, змінив тим самим роботу успішної акушерки-гінекологині на будні бойової медикині. Зараз у складі хірургічної бригади вона виконує обов’язки на сході. Дома  на неї очікує родина та маленький син.

Вітаючи номінантів і кандидатів, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник подякував усім медикам, які залишились у країні в найважчі для неї часи, щоб допомагати людям.

«У медичних працівників завжди своя боротьба. Навіть у мирні дні вони перебувають на передовій, адже їхнє завдання – виборювати наші з вами життя у хвороб та смерті. Сьогодні багатьом із них довелося змінити білий халат на камуфляж. Утім основне – їхнє прагнення служити людям – лишається незмінним. Такі заходи як сьогодні – чудовий привід ще раз подякувати тим, без кого наша Перемога, в яку всі ми гаряче віримо, просто неможлива», – сказав Микола Поворозник.

Цього року відбір кандидатів розпочали в березні. Взяти участь у ньому запропонували всім медичним закладам столиці. Пропозиції надійшли від 10 колективів, які представили 12 номінантів.

Члени регіональної ради відзнаки обрали переможців, щоб вони представили столицю в номінаціях серед цивільних і військових медиків «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість  у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором».

Джерело